Brynäs vann mot Örebro HK

Brynäs ny serieledare efter 5-0 mot Örebro

Det blev 5-0 (0-0, 2-0, 3-0) hemma för Brynäs mot Örebro i lördagens match. Därmed är laget serieledare i Damtvåan västra/jun, tre poäng före Örebro, efter sex spelade matcher.

Resultatet betyder att Brynäs tog sjätte segern i följd, och att Örebro samtidigt förlorade efter fem segrar i rad.

Första perioden blev mållös. Andra perioden var länge mållös. Brynäs ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Maja Ålenius på 2.13 i slutet av perioden. Brynäs fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-0. Målen i sista perioden gjordes av Saga Odebrant, Stina Sandberg och Stella Lindell.

I nästa match, söndag 17 december, har Brynäs Falu hemma i Monitor ERP Arena 13.15, medan Örebro spelar hemma mot Leksand 13.00.