Sundbybergs IK förlorade mot Järna SK

Järna segrade i toppmötet mot Sundbyberg

Det var toppmatch i Damtvåan öst under fredagen när Sundbyberg tog emot tredjeplacerade Järna. Järna vann matchen med 3-2 (2-1, 0-1, 1-0).

Järnas tränare Stefan Lord tyckte till om matchen:

– Vi får kämpa och slita hårt hela matchen då vi har flera spelare sjuka men tjejerna offrar sig för varandra och vinner fast spelet inte fungerar i stora delar av matchen.

Maya Åhrlin Wennström blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 18.55 in i tredje perioden.

Segern var Järnas femte på de senaste sex matcherna.

Järna startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Evelina Andersson och Maya Åhrlin Wennström innan Sundbyberg svarade och gjorde 2-1 genom Zandra Lundegård. Efter 11.25 i andra perioden slog Viktoria Wolf till, på pass av Oona Rehnström och Zandra Lundegård och kvitterade för Sundbyberg. Men Järna avgjorde matchen med 1.05 kvar att spela återigen genom Maya Åhrlin Wennström.

Det här var Järnas femte uddamålsseger.

Serien är nu färdigspelad. Sundbyberg slutar på första plats, och Järna på tredje plats.