Brynäs vann stort – efter Linus Ölunds dubbel.
HockeyAllsvenskan

Brynäs körde över Almtuna – vinner med 6-1

Brynäs tog rejäl revansch efter förlusten senast mot Djurgården.
Serieledarna vann nämligen med hela 6-1 hemma mot Almtuna efter ett målfyrverkeri under matchens första halva.
– Det är klart att det är bra match av oss, säger Anton Rödin till TV4.

Tidigare i veckan åkte Brynäs på en förlust borta mot Djurgården och under fredagskvällen jagade Gävlelaget revansch hemma mot Almtuna.

Det fick Brynäs också då de fullkomligt krossade Almtuna och vann med 6-1.

Målfyrverkeriet började efter cirka sju minuter då Brynäs fick spela powerplay och Linus Ölund kunde ge hemmalaget ledningen i matchen. Senare i första perioden gjorde Brynäs genom Oskar Kvist och bara 22 sekunder senare kom även 3-0 då Jacob Blomqvist gjorde mål.

Brynäs hade 6-0 redan efter halva matchen

I den andra perioden fortsatte bara Brynäs dominans. När Almtuna drog på sig två utvisningar på kort tid så kunde serieledarna göra två snabba mål. Miks Indrasis satte 4-0 i fem-mot-tre-spelet och bara 37 sekunder senare i spel fem-mot-fyra gjorde Linus Ölund sitt andra mål i matchen för 5-0.

Almtuna bytte då målvakt då Jörgen Hanneborg fick lämna kassen efter fem insläppta mål medan Oliver Håkanson fick hoppa in mellan stolparna. Knappt två minuter senare fick dock även Håkanson kapitulera. Anton Rödin bröt igenom och satte 6-0 innan halva matchen ens var spelad och Almtuna tog då timeout i ett försök att stoppa blödningen.

– Fruktansvärt tufft. De är bättre än oss i allt. Vi får inte ut någonting, säger tidigare Brynäsforwarden Oscar Birgersson till TV4 om Almtunas spel i 40 minuter.

Anton Rödin var dock desto mer nöjd med sitt lags spel.

– Det är klart att det är bra match av oss. Det gäller att fortsätta ha den här intensiteten. Vi har pratat mycket om powerplay och gnuggat på det. Sedan är spelet överlag bättre och spetsigare också, säger Rödin.

Almtuna: “Vi är ljusår ifrån”

Målfyrverkeriet slutade sedan då lagen främst spelade av resten av matchen. Brynäs gick på halvfart under matchens andra halva men dominerade fortsatt spelet. Målvakten Damian Clara fick dock inte hålla nollan. Då Anton Rödin drog på sig en dubbelutvisning kunde Almtunakaptenen Marcus Karlström skjuta 6-1.

Brynäs stod för en dominant insats över 60 minuter och tog segern med 6-1. Hemmalaget vann även skotten med hela 46-16.

– Man kan ju konstatera att vi är ljusår ifrån i kväll. Vi börjar med att ge dem ett ruggigt momentum och de är grymt skickliga när de får den tiden. Jag tycker att vi är generellt passiva över hela matchen, säger Almtunas tränare Robert Kimby.

Brynäs studsar då tillbaka efter förlusten mot Djurgården och de bibehåller därmed fortsatt sin serieledning i HockeyAllsvenskan.

Brynäs – Almtuna 6–1 (3-0,3-0,0-1)

Brynäs: Linus Ölund 2, Oskar Kvist, Jacob Blomqvist, Miks Indrasis, Anton Rödin.
Almtuna: Marcus Karlström.

TV: Rantanens utspel mot Lehkonens pappa