Förbundskapten Johan Rosén samt Lucas Pettersson
Landslag

Sverige föll mot USA i World Junior A Challenge

Sverige föll med 7-4 mot USA i den andra matchen av World Junior A Challenge. Men MoDo Lucas Pettersson imponerade och gjorde 1+2.
–  Det här var det bästa laget vi mött, säger förbundskapten Johan Rosén.

Sveriges U18-landslag är på plats i Kanada för att möta två kanadensiska landslag, plus USA och Slovakien. Dessa fyra lag består dock av spelare som är ett eller två år äldre än det svenska laget.

I premiären av World Junior A Challenge besegrade Småkronorna Kanada Väst, men i nattens match mot USA blev det en tydlig förlust för det svenska landslaget. USA vann med 7-4, efter att ha vunnit samtliga perioder med ett måls marginal. De ledde med 2-1 efter den första perioden, 5-3 efter den andra och ryckte alltså sedan ifrån ytterligare i den tredje perioden. Sverige var dock med i matchen en bit i den andra perioden, då ställningen var 3-3.

Det stora svenska glädjeämnet var Lucas Pettersson. Han spelade först fram Leo Sahlin Wallenius till 1-1, satte sedan själv kvitteringen till 2-2 efter ett mönsteranfall och spelade sen fram Melvin Fernström till 3-3.

Lucas Petterssons mål

Efter Fernströms 3-3 satte USA tre raka mål på den svenske burväktaren Carl Axelsson, innan Alexander Zetterberg blev målskytt för andra matchen i rad och reducerade till 6-4.

– Vi strider hela vägen och gör bra saker, men det lite tyngre USA utnyttjar lägena de får. Det här var det bästa laget vi mött, matchen var målrik och fartfylld. Det var glädjande att se grabbarnas kampvilja och mod, säger förbundskapten Johan Rosén i ett uttalande på Tre Kronors twitterkonto.

I natt spelar Sverige sin tredje gruppspelsmatch, då Kanada Öst väntar. De har inlett med två segrar, precis som USA, och toppar just nu tabellen.