Kalix vann mot Strömsbro

Tre poäng till Kalix efter avgörande i slutperioden mot Strömsbro

Kalix vann hemma mot Strömsbro i hockeyettan norra med 5-3 (1-1, 1-1, 3-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Kalix avgjorde.

Kalix tog ledningen efter 7.36, genom Johan Pettersson på pass av Nicholas Pryce.

Strömsbro kvitterade till 1-1 efter 17.34, när Abbe Broberg fick träff assisterad av Jonathan Backlund.

Kalix tog ledningen på nytt efter 20.24, genom Alfred Hjälm framspelad av Johan Diberius Sköld.

Efter 18.26 i andra perioden slog Jonathan Backlund till, framspelad av Jesper Lehman och Abbe Broberg och kvitterade för Strömsbro. 8.41 in i tredje perioden nätade Kalix Mack Keryluck på pass av Conner Jean och Johan Pettersson och gav laget ledningen för Kalix.

9.02 in i perioden slog Joel Holmli till framspelad av Adam Dahlström och kvitterade för Strömsbro.

Efter 9.59 slog Oscar Kohlström till framspelad av Elias Åbrant och gav Kalix ledningen.

Efter 17.39 gjorde Nicholas Pryce mål på pass av Levi Wunder och ökade ledningen för Kalix. Det fastställde slutresultatet till 5-3.

Resultaten i sista omgången innebär att Kalix slutar på sjunde plats och Strömsbro på sjätte plats.