Seattle Kraken förlorade mot Tampa Bay Lightning
Arkivbild

Tampa Bay vinnare mot Seattle – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt spännande match när Seattle mötte Tampa Bay i NHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där Tampa Bay var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (2-0, 0-2, 1-1, 1-0). Nikita Kucherov blev matchhjälte för Tampa Bay med sitt mål i förlängningen.

I början av matchen var Tampa Bay starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Anthony Cirelli och Nikita Kucherov. Seattle vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 0-2 till 3-2 i andra perioden. 7.09 in i tredje perioden slog Nicholas Paul till på pass av Anthony Cirelli och Nikita Kucherov och kvitterade för Tampa Bay. I förlängningen tog det 3.12 innan Tampa Bay också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Nikita Kucherov, på pass av Brandon Hagel och Darren Raddysh.

Nikita Kucherov gjorde två mål för Tampa Bay och spelade dessutom fram till ett mål.

Seattle har fem förluster och 9–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tampa Bay har tre vinster och två förluster och 13–17 i målskillnad. Det här var Seattles tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Tampa Bays tredje uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Seattle på sjätte plats och Tampa Bay på femte plats.

Måndag 11 december 03.00 spelar Seattle hemma mot Minnesota. Tampa Bay möter Vancouver borta i Rogers Arena onsdag 13 december 04.00.