Vancouver Canucks vann mot Carolina Hurricanes
Arkivbild

Förlust för Carolina mot Vancouver trots comeback

Carolina förlorade mötet med Vancouver borta med 3-4 (0-1, 2-2, 1-1) i NHL på söndagen. Det trots att laget gjorde två raka mål och kom tillbaka från underläge 3-1 till 3-3 i tredje perioden.

Elias Pettersson stod för Vancouvers avgörande mål 3.29 in i sista perioden.

Vancouver tog ledningen efter 6.17, genom Sam Lafferty. Vancouver utökade ledningen genom Ilya Mikheyev efter 6.54 i andra perioden.

Efter 7.23 av perioden kunde Jordan Martinook göra 2-1 för Carolina.

Efter 13.46 gjorde Vancouver 3-1 genom J.T. Miller och kom allt närmare segern.

Carolina reducerade dock på nytt till 3-2 genom Brady Skjei efter 19.04 av perioden. 2.10 in i tredje perioden slog Stefan Noesen till på pass av Jack Drury och Brent Burns och kvitterade för Carolina.

Men bara en minut nätade Elias Pettersson och avgjorde matchen.

Vancouver har tre segrar och två förluster och 16–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Carolina har en vinst och fyra förluster och 13–17 i målskillnad. Det här var Vancouvers femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Carolinas femte uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Vancouver på andra plats och Carolina på fjärde plats.

Vancouver tar sig an Tampa Bay i nästa match hemma onsdag 13 december 04.00. Carolina möter samma dag 01.00 Ottawa borta.