Örebro Hockey förlorade mot Växjö Lakers HC
Arkivbild

Växjö besegrade Örebro Hockey efter Manuel Ågrens dubbel

Det blev Växjö som gick segrande ur mötet med Örebro Hockey i SHL på bortaplan, med 4-2 (2-0, 1-2, 1-0).

Segern var Växjös nionde på de senaste tio matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

Växjö startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Emil Sylvegård och Manuel Ågren. Efter 10.05 i andra perioden slog Linus Arnesson till, framspelad av Jonathan Lekkerimäki och Robert Leino och reducerade åt Örebro Hockey.

Jonathan Lekkerimäki gjorde dessutom 2-2 efter 10.14 på pass av Robert Leino och Hannes Björninen.

Växjös Marcus Sylvegård gjorde 2-3 efter 13.21 på pass av Kalle Kossila och Elias Rosén.

8.47 in i tredje perioden slog Manuel Ågren till återigen framspelad av Marcus Sylvegård och ökade ledningen för Växjö. 2-4-målet blev matchens sista.

Resultatet innebär att Örebro Hockey ligger kvar på tionde plats och Växjö på andra plats i tabellen.

Tisdag 26 december 15.15 spelar Örebro Hockey borta mot Timrå. Växjö möter Rögle hemma i Vida Arena tisdag 19 december 19.00.