Färjestads BK vann mot Modo Hockey
Arkivbild

Färjestad vann mot Modo Hockey

Färjestad vann hemma mot Modo Hockey i SHL. Matchen på lördagen slutade 5-1 (2-1, 1-0, 2-0).

Färjestad startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.31 slog David Tomasek till assisterad av Joakim Nygård och Elliot Ståhlberg.

Modo Hockey kvitterade till 1-1 efter 14.41, när Sampo Ranta slog till på pass av Sam Vigneault och Pontus Näsén.

Färjestad tog ledningen på nytt efter 15.49, genom Victor Ejdsell framspelad av Joel Kellman och Marcus Nilsson.

Efter 6.22 i andra perioden nätade Axel Bergkvist, på pass av David Tomasek och Joakim Nygård och gjorde 3-1. Färjestad fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Patrik Lundh och Liam Öhgren.

David Tomasek gjorde ett mål för Färjestad och spelade dessutom fram till två mål.

Färjestad har tre segrar och två förluster och 22–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Modo Hockey har två vinster och tre förluster och 8–15 i målskillnad.

Det här betyder att Färjestad är i fortsatt serieledning, med 51 poäng efter 25 matcher, och Modo Hockey på nionde plats med 36 poäng.

Lagen möts igen i Löfbergs Arena tisdag 19 december 19.00.