Mora IK förlorade mot Brynäs IF
J18 Region

Segersviten sprack för Mora mot Brynäs

Mora hade sju raka segrar inför hemmamatchen i J18 Region väst herr mot Brynäs. Då kom första förlusten sedan den 5 november. Matchen på torsdagen i Smidjegrav Arena slutade 2-3 (0-3, 0-0, 2-0).

Brynäs assisterande tränare Filip Myrman om matchen:

– En bra förstaperiod med snabba spelvändningar och attackspel. Tyvärr tappar vi balansen i spelet under andra och i tredje kämpar vi på väldigt starkt i boxplay större delen av perioden.

Segern var Brynäs fjärde på de senaste fem matcherna.

Brynäs spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Michal Svrcek, Sigge Holmgren och Elias Östlin.

Andra perioden blev mållös. Noah Svensson och Noel Berglinn reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 2-3 kom inte Mora.

Det här var Moras tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Med en omgång kvar är Mora på femte plats i tabellen, medan Brynäs leder serien.

Söndag 10 december möter Mora BIK Karlskoga borta 13.00 och Brynäs möter Örebro Hockey J18 hemma 14.00.