Jayden Halbgewachs avgjorde – med 47 sekunder kvar

Det blev en ny seger för Frölunda i Leksand. Göteborgarna tog sin femte raka seger i Dalarna efter att Jayden Halbgewachs sköt 2-1-målet – med 47 sekunder kvar.

Det första målet i matchen mellan Leksand och Frölunda var ett kontroversiellt sådant.

Anton Lindholm bröt dödläget mellan Leksand och Frölunda en bit in i den andra perioden. Marek Hrivik hittade Matt Caito som tog emot pucken på blålinjen, eller strax utanför densamma. Amerikanen hittade sedan fram till sin backkollega som via Malte Strömwall sköt pucken i mål.

Direkt när målet tilkom var Frölundaspelarna fly förbannade över den uteblivna offsidesignalen.

– Jag som de flesta andra i rinken hinner ju inte se i vanlig fart, det är svårt att avgöra. Sen vet jag kanske inte om det är tur att vi inte har coach's challenge här… men vi tar den, säger Lindholm till TV4.

“Väldigt svårbedömt”

Målet innebar också att Lasse Johanssons nolla på över 155 minuter sprack.

– Den är väldigt svårbedömd, säger TV4:s expert Sanny Lindström om situationen.

Leksand tog då med sig ledningen in i den tredje perioden, men där skulle allt gå fel för masarna.

Avgjorde sent - med sitt första Frölundamål

Max Lindroth skickade in 1-1 rätt tidigt i perioden och Leksand kom aldrig riktigt igång. Istället var det Frölunda som gick mot ledningen.

Och med 47 (!) sekunder kvar kom också segermålet när Jayden Halbgewachs stänkte in en backhand. Det var forwardens första mål i Frölundatröjan i hans fjärde match.

I och med målet inkasserade Leksand sin femte raka seger på hemmaplan mot Frölunda.

TV: "En YouTube-klassiker - han blir en säl"