Brynäs IF förlorade mot Västerås IK

Västerås starkast i straffläggningen – vann borta mot Brynäs

Det var jämnt hela vägen när Brynäs mötte Västerås hemma i Hockeyallsvenskan. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Bortalaget var kyligare i avsluten och vann med 4-3 (0-2, 1-1, 2-0, 0-0, 1-0). Jared Dmytriw blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Formen på bortaplan håller därmed i sig för Västerås, som nu har fyra raka segrar.

Brynäs startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Jordie Benn och Miks Indrasis. Efter 14.22 av perioden kunde Hugo Lejon göra 2-1 för Västerås.

Efter 19.28 i andra perioden gjorde Brynäs 3-1 genom Linus Ölund. 11.17 in i tredje perioden slog Jared Dmytriw till framspelad av Shane Gersich och Erik Flood och reducerade för Västerås.

Laget kvitterade till 3-3 med 53 sekunder kvar att spela genom Nicholas Hutchison assisterad av Isak Skedung och Shane Gersich.

I straffläggningen var det Västerås som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Jared Dmytriw för.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Brynäs med 19–16 och Västerås med 18–20 i målskillnad. Det här var Brynäs andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerås fjärde uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Västerås nu ligger på femte plats. Brynäs leder fortfarande serien, två poäng före Björklöven.

Brynäs möter Bik Karlskoga i nästa match borta fredag 8 december 19.00. Västerås möter samma dag Nybro hemma.