Diö GoIF HK förlorade mot Virserum
Hockeytrean

Två snabba mål gav Virserum tre poäng mot Diö

Matchen mellan hemmalaget Diö och gästande Virserum var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Virserum två snabba mål – genom Simon Borgernäs till 3-6 och kort senare Patrik Barger till 3-7 och vann matchen i HockeyTrean södra E med 7-3 (2-0, 1-3, 4-0).

– Jag tycker vi gör en helt okej första period. Sen gör vi en betydligt sämre andra. I tredje perioden är vi det bättre laget och kan spela ut, kommenterade Virserums tränare Pierre Gustavsson.

Diös tränare Tobias Johansson:

– En bra hockey match mellan två bra lag. Tyvärr så förlorar vi på grund av att vi slappnar av 3 minuter och då straffas vi hårt! Nu är denna serien slut och vi är oerhört stolta över laget så här långt! Nu tar vi nya tag i nästa serie!

Segern var Virserums fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Virserum starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Gogodon Go Gordon Mccheane och Simon Dahl. Efter 1.47 i andra perioden nätade Nils Fälth, framspelad av Hannes Boström och reducerade åt Diö.

Mirza Omer gjorde dessutom 2-2 efter 5.52 på pass av Sebastian Blomberg och Hampus Karlsson.

Felix Snaula gjorde dessutom 3-2 efter 7.17 framspelad av Jesper Hellqvist och Alexander Selin.

Virserums Gogodon Go Gordon Mccheane gjorde 3-3 efter 18.08 på pass av Pierre Gustavsson och Simon Dahl.

På bara 3.26 gjorde Virserum fyra raka mål när laget gick från 3-3 till 3-7. Virserum tog därmed en klar seger.

Simon Dahl och Pierre Gustavsson gjorde ett mål och två assist var för Virserum.

Resultaten i sista omgången innebär att Diö slutar på fjärde plats och Virserum på tredje plats.