Lycksele SK förlorade mot Vindelns HF
Hockeytvåan

Tre poäng till Vindeln efter avgörande i slutperioden mot Lycksele

Vindeln vann borta mot Lycksele i hockeytvåan norra B herr med 6-5 (2-2, 1-1, 3-2). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Vindeln avgjorde.

– Vi gör en riktigt bra match, tyvärr släpper vi några enkla mål och får jaga hela matchen. I slutet åker vi på en utvisning och Vindeln kunde ta ledningen igen, vi hade chanser till kvittering men lyckades inte. Jag tycker att vi var värda att få med oss några pinnar idag, kommenterade Lyckseles ledare Gunnar Jonsson.

Vindelns tränare Jens Endfors tyckte så här om matchen:

– Det blev en nagelbitare idag och vi höll undan, Lycksele var värd poäng men vi avgör sent i pp där vi har spets. Kul med 3 pinnar och skön resa hem.

Simon Rodling slog till 17.09 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 6-5-mål.

Det var bortaseger nummer sex i rad för Vindeln.

Vindeln tog ledningen efter sex minuters spel, genom Dennis Olofsson assisterad av Gustav Forsell.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter 10.39, när Oscar Possler hittade rätt på pass av Simon Rodling.

Efter 15.16 i första perioden slog Hugo Vernersson till, framspelad av Gustav Nilsson och reducerade åt Lycksele.

Lycksele kvitterade till 2-2 efter 16.10, när William Edvardsson slog till framspelad av Anton Andersson.

I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 3-3 efter två perioders spel.

Vindeln gick med två raka mål i tredje perioden upp i en 3-5-ledning, innan Lycksele svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Gustav Nilsson för framspelad av Obb Persson och Axel Önnerlöv efter 14.54.

I slutminuterna var det dock Vindeln som punkterade matchen. Simon Rodling gjorde matchavgörande 5-6 efter 17.09, på pass av Isak Nilsson och Alexander Westerbergh.

Vindelns Simon Rodling stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var Vindelns andra uddamålsseger.

Det här betyder att Lycksele ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Vindeln på andra plats.

I nästa omgång har Lycksele Lejon borta i Skellefteå Kraft Arena, fredag 8 december 19.00. Vindeln spelar hemma mot LN 91 onsdag 6 december 19.30.