Jaycee Magwood
SDHL

Stark seger för Luleå i toppmatchen mot Linköping

Det var två topplag som möttes i SDHL på fredagen. Och det slutade med seger för bortalaget Luleå, som besegrade Linköping med 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0) efter straffar.

Segern var Luleås sjunde på de senaste åtta matcherna.

Första perioden blev mållös. Linköping startade andra perioden bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Franziska Feldmeier och Justine Leanne Reyes innan Luleå svarade och gjorde 2-1 genom Jenna Pirttijärvi. 6.31 in i tredje perioden slog Petra Nieminen till på pass av Jaycee Magwood och kvitterade för Luleå.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Linköpings femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Luleås fjärde uddamålsseger.

Linköping stannar därmed på tredje plats, och Luleå toppar fortfarande tabellen.

I nästa match, söndag 3 december, har Linköping Modo hemma i Stångebro Ishall 12.05, medan Luleå spelar borta mot Djurgården 12.00.