Umeå Dragons HC förlorade mot Lejon
Hockeytvåan

Lejon ny serieledare efter seger mot Umeå Dragons

Lejon slog Umeå Dragons borta med 8-2 (2-1, 3-1, 3-0) och är ny serieledare i hockeytvåan norra B herr efter tio spelade matcher, tre poäng före Vindeln. Vindeln har dock en match mindre spelad. Umeå Dragons ligger på sjunde plats i tabellen.

– Vi gör en bra första period, där är vi väldigt bra. Tyvärr tappar vi lite skärpa i andra, och i tredje är vi inte med i matchen. Ungefär som vägarbetena i Umeå stad, det måste bli bättre där, kommenterade Umeå Dragons ledare Jesper Lundahl efter matchen.

Lejons tränare Maria Asserud:

– En lagseger med en Benjamin i sitt esse. Trots försening på grund av snömängden längs E4:an så tog vi oss samman och knöt ihop adventssäcken!

Snackisen var Benjamin Stenlund – som gjorde hela fyra av Lejons mål.

Det här innebär att Lejon nu har sex segrar i följd i hockeytvåan norra B herr.

Lejon tog ledningen efter sex minuters spel, genom William Källströmer framspelad av Jacob Marklund och Samuel Manberg.

Umeå Dragons kvitterade till 1-1 efter 8.05, när Johan Beatty slog till assisterad av Oskar Skymning och Herman Lundback.

Lejon tog ledningen på nytt efter 19.44, när Benjamin Stenlund hittade rätt.

Lejon hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.16 genom Benjamin Stenlund, och gick upp till 1-4 innan Umeå Dragons svarade.

Slutresultatet blev 2-5 i Lejons favör. Lejon fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-2. Målen i sista perioden gjordes av Benjamin Stenlund, som gjorde två mål, och Jacob Marklund.

Benjamin Stenlund gjorde fyra mål för Lejon, Victor Åström hade tre assists och William Källströmer gjorde två mål och ett assist.

Umeå Dragons har en vinst och fyra förluster och 20–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Tisdag 5 december 19.30 spelar Umeå Dragons hemma mot Burträsk. Lejon möter Lycksele hemma i Skellefteå Kraft Arena fredag 8 december 19.00.