Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
HockeyAllsvenskan

Islossning för Djurgården - och Ytterell: "Det var på tiden"

ANNONS

Backkris och viktiga poäng på spel. 
Då klev den rutinerade Alexander Ytterell fram i flera bemärkelser för Djurgården. 
– Såklart skönt att det spöket har släppt lite, säger han i TV4 efter 7–3-vinsten.

Trots rejäla avbräck på backsidan kunde Djurgården ta en stark seger mot Västerås under fredagen. Kalle Bartholdsson hade lånats in och 18-årige Arvid Bergström fick ta plats i uppställningen, men det var Alexander Ytterell som visade vägen med sin rutin.

Matchen slutade hela 7–3 efter en stark tredje period, men det var kanske i slutet av den första som matchen avgjordes. 

Alexander Ytterell skickade in ett viktigt 2–2-mål samtidigt som tiden tog slut och efter videogranskning godkändes det. 

– Det är första gången i min karriär tror jag. Spännande. Han står och säger att det inte är mål och säger att jag är för seg, det har med åldern att göra tror jag, säger Alexander Ytterell i TV4.

I andra fortsatte Djurgården sedan att jaga mål. Wiktor Nilsson satte ett av sina två för dagen till 3–2 tidigt i andra och därefter var det Ytterell som klev fram igen. Denna gång var det ett hårt, hårt slagskott upp i krysset i powerplay. Plötsligt hade backen tredubblat sin målskörd för säsongen. 

– Häftigt att se när man kan sikta in och träffa så pass säkert som Ytterell gör, säger experten Johan Tornberg i TV4: s sändning.

“Jag skjuter och skjuter, till slut så går den in”

Djurgården trampade som sagt vidare i tredje och satte tre till mål. Det innebar 7–3 till stockholmarna och endast den andra segern på bortaplan denna säsong. 

– Superskönt. Vi gör en ruskigt bra match. Vi pratade mycket om att åka mycket skridskor och ta puckarna till mål, jag tycker att vi gör det idag. En stor eloge till alla, säger Ytterell i TV4 efter matchen. 

När andra backar var borta klev alltså 32-åringen fram två gånger om och går därmed upp på samma antal mål som han mäktade med under förra säsongen. 

– Det var på tiden. Jag skjuter och skjuter, till slut så går den in. Såklart skönt att det spöket har släppt lite, säger han.


TV: Victor Hedman hyllar Jonas Johansson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL