KVÄLLENS SHL
Henrik Borgström blev matchhjälte för HV71.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
Intervju

Henrik Borgström bröt måltorkan i HV71:s seger: “Verkar bara kunna göra snygga mål”

ANNONS

Henrik Borgström bröt en nio matcher lång måltorka när han kvitterade till 2-2 i HV:s hemmamatch mot Örebro. 
Finländaren krönte sedan kvällen med att sätta det avgörande målet i straffläggningen. 
– Jag verkar bara kunna göra snygga mål, säger centern. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE) 

HV 71 fortsätter sin fina hemmatrend och lyckas vinna med 3-2 mot Örebro efter straffläggning men det satt hårt inne. 

Hemmalaget var det spelförande laget i stora delar av matchen och vann skotten med 34-16 men hade svårt att få hål på Örebromålvakten Jhonas Enroth

Till slut blev det dock två poäng till HV efter att Henrik Borgström gjort det enda målet i straffläggningen. Efteråt var han nöjd med både insatsen och poängen. 

– Det var en bra och fysisk hockeymatch, två bra lag som möttes och jag är bara glad över att vi vann, säger Borgström om vinsten och fortsätter: 
– Första perioden är en av de bästa perioderna som vi har gjort den senaste tiden och vi borde nog ha gjort något mer mål. Vi är nöjda med första men sedan pushade dem tillbaka i andra. Vi blev lite tillbakatryckta där ett tag men jag tyckte att vi lyfte oss i tredje och spelade bättre då. Överlag tycker jag att det var en bra match av oss.

Henrik Borgström bröt måltorkan: “Var ett tag sedan”

HV71 tog ledningen med 1-0 i första perioden efter ett mål av Nick Shore innan Örebro kvitterade i andra perioden samt tog ledningen i den tredje. 

Efter Örebros 1-2-mål tog det bara 67 sekunder innan HV kunde sätta kvitteringsmålet för 2-2. Henrik Borgström snappade upp en lös pucken i mittzonen, fintade och rundade en Örebroback innan han bröt in och sköt ett skott som gick in vid bortre stolpen. 

Han bröt därmed en nio matcher lång måltorka. 

– Det dröjde inte länge mellan deras mål och vår kvittering. Det var skönt att få sätta pucken, det var ett tag sedan för mig. Det var riktigt bra att vi kunde kvittera så fort.

Visst var det ett ganska snyggt mål också? 
– Det verkar vara min stil den här säsongen. Jag verkar bara kunna göra snygga mål men jag önskar att jag kunde göra några fula kämparmål också, svarar Borgström med ett skratt. 

Borgström klev sedan också ut som HV:s första straffläggare och blev den enda målskytten i straffläggningen för att säkra bonuspoängen för hemmalaget. 

– Jag kände mig självsäker och jag hade några ‘moves’ i huvudet men sedan bestämde jag mig för den varianten att sikta mellan benen och det gick vägen vilket var skönt.

Stora skillnaden mellan hemma och borta

HV71 hade flera lägen att avgöra och ta tre poäng och i förlängningen fick de också spela i powerplay men utan att få till ett avgörande spelmål. Trots det stora skottövertaget så fick Jönköpingslaget nöja sig med två poäng. 

– Klart att vi vill ha ta tre poäng i varje match men SHL är en tuff liga så vi får nöjda med två. Två poäng är ju bättre än bara en poäng. Vi hade flera chanser att avgöra också men det var skönt att vi kunde få med oss två poäng ändå. 

Det har varit två olika ansikten på HV71 den här säsongen. Ett hemma och ett borta. Hemma i Husqvarna Garden har laget tagit 21 poäng på elva matcher men på bortaplan har det bara blivit fyra poäng på elva matcher. 

Hur kommer det sig att det är så stor skillnad? 
– Personligen får jag väldigt mycket energi när vi spelar här hemma framför fansen och det hjälper oss när publiken är med oss. Men sedan när vi spelar borta så blir vi lite för öppna och vi spelar inte tillräckligt moget. Det har varit en trend att vi spelar riktigt bra hemma men sedan har problem borta. Det är något som vi måste ändra på, avslutar Henrik Borgström.


TV: De är hetast inför JVM-uttagningen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games