KB65 förlorade mot Sollefteå HK
Montage
Hockeytvåan

Förlängningsseger för Sollefteå mot KB65

ANNONS

Sollefteå tog en stark seger mot KB65 borta i hockeytvåan norra CD herr. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 4-3 (2-1, 1-2, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Liam Sundin, som gjorde det avgörande målet 44 sekunder in i förlängningen.

– En ganska bra ishockeymatch som är jämn och spelas i ett högt tempo. Vi gör inte mål på våra chanser och det är det som straffar oss till sist. Överlag är jag nöjd med mycket i vårt spel, men ikväll är vi inte skarpa nog. Vi gratulerar Sollefteå och tar nya tag till fredag, kommenterade KB65:s tränare Ted Svensson.

Sollefteå började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.04 slog Aaron Ryback till assisterad av Liam Sundin.

KB65 kvitterade till 1-1 efter 8.59, genom Anton Näsström framspelad av Rasmus Andersson.

Sollefteå tog ledningen på nytt efter 17.18, när Theodor Wikner slog till på pass av Patrik Söderholm.

Efter 4.41 i andra perioden nätade Rasmus Andersson, framspelad av Victor Holmberg och Anton Näsström och kvitterade för KB65.

Rasmus Andersson gjorde dessutom 3-2 efter 16.33 på pass av Victor Holmberg och Anton Näsström.

Sollefteås Aaron Ryback gjorde 3-3 efter 18.48 framspelad av Jonas Eliasson.

Laget avgjorde matchen med -1.16 kvar att spela genom Liam Sundin på pass av Aaron Ryback och Wiliam Strahl.

Aaron Ryback gjorde två mål för Sollefteå och spelade dessutom fram till ett mål. Rasmus Andersson stod för tre poäng, varav två mål för KB65 och Anton Näsström gjorde ett mål och totalt tre poäng.

KB65 har två vinster och tre förluster och 23–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sollefteå har tre vinster och två förluster och 17–15 i målskillnad. Det här var KB65:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Sollefteås andra uddamålsseger.

KB65 stannar därmed på tredje plats, och Sollefteå på femte plats, i tabellen.

I nästa match möter KB65 AIK Härnösand borta och Sollefteå möter Kovland hemma. Båda matcherna spelas fredag 1 december 19.30.

Den här artikeln handlar om: