Brad Treliving och John Klingberg.
Foto: USA TODAY Sports
NHL

Brad Treliving om John Klingberg: “Inget som vi visste om innan”

ANNONS

John Klingberg har missat de senaste matcherna för Toronto Maple Leafs och riskerar att bli borta länge. 
Återigen är det höften som spökar för stjärnbacken. 
– Vi trodde inte att detta skulle bli ett problem, säger Torontos GM Brad Treliving till Sportsnet

Det har varit en tung start i Toronto Maple Leafs för John Klingberg som först var ifrågasatt för sitt spel och sedan har dragits med skadebekymmer. 

Klingberg har inte spelat för Toronto sedan tolfte november och förra veckan sattes han upp på klubbens långtidsskadelista. 

Än finns det ingen prognos för svenske stjärnbacken som återigen dras med höftproblem. Klingberg har tidigare i sin karriär genomgått två höftoperationer 2012 och 2014 och nu har han problem med höften återigen efter att ha fått en smäll i matchen mot Florida Panthers 19 oktober. 

Nu uttalar sig Toronto Maple Leafs general manager Brad Treliving om Klingbergs skada. 

– Detta var inget som vi visste om innan, det var inte så att han redan var skadad och att vi värvade honom ändå. Vi visste bara historiken (med höftoperationerna) men vi trodde inte att detta skulle bli ett problem, säger Treliving om Klingberg.

John Klingbergs säsong kan vara i fara

John Klingberg ska träffar specialister i New York för att bedöma om han behöver operera hösten ännu en gång. Vid en höftoperation finns det risk för att Klingbergs säsong skulle kunna vara i fara. Enligt Treliving hoppas Toronto få besked kring skadan i slutet av den här veckan. 

Med Klingberg på skadelistan framöver har Toronto ett större manfall på backsidan då även Timothy Liljegren och Conor Timmins saknas med skador. Toronto öppnar då för att ge sig ut på trejdmarknaden för att stärka upp sin backsida. 

– Vi har spelare nu som får spela högre upp och ta mer minuter än vi vill. De hänger i så långt det går men det är ett område som vi tittar på just nu för att se om vi kan hjälpa oss själva, säger Brad Treliving.

John Klingberg skrev inför säsongen på ett ettårskontrakt med Toronto värt 4,15 miljoner dollar (cirka 42,8 miljoner kronor). Han har gjort fem poäng på 14 matcher för sin nya klubb.


TV: William Karlsson gör sitt tionde för säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL