Stenungsund förlorade mot Bäcken
Montage
Hockeytvåan

Bäcken kvalklart efter seger mot Stenungsund

ANNONS

Efter en bra säsong i hockeytvåan södra A herr är Bäcken nu klart för kval till Hockeyettan. Det efter seger, 5-3 (0-1, 2-0, 3-2), på bortaplan mot Stenungsund.

– Vi spelar bra i den andra perioden vilket vi tar med oss vidare. Vi vinner matchen rättvist. Annars är det inte något direkt som fastnar på näthinnan förutom att vår målvakt Philip Nyberg var överkörd utan åtgärd vilket är tråkigt och lämnar lite bitter eftersmak, tyckte Bäckens tränare Mats Dynevik, efter matchen.

Stenungsunds huvudtränare Ted Andrén om matchen:

– Vi är ödmjuka inför uppgiften där vi vet att Bäcken är ett riktigt bra lag. Det är en okej insats från vår sida där vi får offra mycket energi i andra perioden pågrund av boxplay. 5-5 spelet börjar att fungera bättre och bättre men en del kvar att putsa på. Vi skall försöka vända denna trend när serien vänder och då hoppas vi på att vår spelidé sitter mer och mer.

Stenungsund tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Kevin Casperson på pass av Oskar Högström. Bäcken gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3. Stenungsund reducerade dock till 2-3 genom Rasmus Rosenqvist tidigt i tredje perioden av matchen.

Bäcken gjorde dock två snabba mål tidigt och gick från 2-3 till 2-5, målen av Douglas Edhage och Oliver Gabay, vilket avgjorde matchen.

Joel Wiklund reducerade förvisso, men närmare än 3-5 kom inte Stenungsund. Bäcken tog därmed en säker seger.

Med två omgångar kvar är Stenungsund sist i serien, och Bäcken är på tredje plats.

I nästa match, onsdag 29 november 19.00, har Stenungsund HC Lidköping borta i Ishallen Lidköping, medan Bäcken spelar hemma mot Vänersborg.

Den här artikeln handlar om: