Strömsbro vann mot Bodens HF

Två snabba mål gav Strömsbro tre poäng mot Bodens HF

Matchen mellan hemmalaget Strömsbro och gästande Bodens HF var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Strömsbro två snabba mål – genom Matej Galbavy till 4-2 och drygt en minut senare Jesper Åhlen-Hedenström till 5-2 och vann matchen i hockeyettan norra med 5-3 (2-0, 0-2, 3-1).

Bodens HF:s tränare Magnus Sundquist tyckte till om matchen:

– Jag tycker inte vi är med från start. Dom tar ledningen i första bytet redan och första perioden är Strömsbro mycket bättre än oss. Andra perioden så rycker vi upp oss och dominerar den perioden och har 2-2 inför sista och där faller vi tillbaka till spelet i första perioden, segt, gör det alldeles för svårt och inte tillräckligt noggrann.

Segern var Strömsbros sjätte på de senaste sju matcherna.

I början av matchen var Strömsbro starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Owen Sobchak. Efter 4.14 i andra perioden nätade Christian Nyman, framspelad av Joel Wahlgren och Isak Pantzare och reducerade åt Bodens HF.

Erik Hannu gjorde dessutom 2-2 efter 8.38 på pass av Andreas Nilsson.

Strömsbro stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 2-2 till 5-2.

Bodens HF reducerade dock till 5-3 genom Nils Thomasson när bara två minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Strömsbros nya tabellposition är femte plats, medan Bodens HF är på andra plats.

På söndag 26 november 16.00 spelar Strömsbro hemma mot Piteå, och Bodens HF borta mot Hudiksvall.