Sala HK vann mot Norrtälje IK
Montage
Hockeytrean

Karl Sand tvåmålsskytt när Sala vann mot Norrtälje

ANNONS

Det blev Sala som vann matchen hemma mot Norrtälje i HockeyTrean östra A på lördagen. 3-2 (1-1, 1-0, 1-1) slutade matchen.

– En stabil insats från hela laget, men jag måste framhålla Isac Eriksson som gör en mycket bra match i målet i dag. Nu har vi seriesegern i sikte och så laddar vi om till Måndagens hemmamatch mot Kista HC klockan 19. 00, kommenterade Salas lagledare Fredrik Brokmark.

Norrtäljes huvudtränare Anders Söderström tyckte så här om matchen:

– Vi var alldeles för ineffektiva idag. Vi spelar tillräckligt bra för att vinna matchen. Skjuter 47 skott och deras målvakt landar på nästan 97%. Vi är såklart besvikna över resultatet då vi måste förlita oss på att Sala vinner över Kista på måndag. Det är en ännu en jämn batalj idag mot ett bra motstånd på bortaplan där vi visar att vi är ett bra hockeylag och verkligen kan mäta oss med dessa. Det räcker tyvärr inte till seger. Vi ska hem och träna vidare och skruva på små detaljer för att hitta rätt. Det är små marginaler i ishockey och vi kommer bli att räkna med framöver.

Segern var Salas åttonde på de senaste nio matcherna.

Första perioden var jämn. Norrtälje inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Jonathan Lundberg efter 3.39, men Sala kvitterade genom Karl Sand bara en minut senare. Sala gjorde också 2-1 efter 4.02 i andra perioden när Adam Landén fick träff på pass av Jonathan Lundqvist och Anders Romegård. Sala utökade ledningen, på nytt genom Karl Sand efter 1.58 i tredje perioden.

Tim Green reducerade förvisso, men närmare än 3-2 kom inte Norrtälje.

Det här var Salas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Norrtäljes sjätte uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången innebär att Sala slutar på andra plats och Norrtälje på fjärde plats.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL