Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Efterlängtad seger för Örebro: "Riktigt starkt gjort"

ANNONS

Efter en uppoffrande insats kom till slut segern för Örebro. 
Förlustsviten avslutades med 4–2 mot Linköping efter en stark start på tredje perioden. 
– Riktigt starkt gjort, säger huvudtränaren Johan Hedberg i TV4 efter matchen.

Örebro har sjunkit som en sten i tabellen efter en pigg start. Inför dagens bortamöte i Linköping hade man fyra raka förluster och endast en seger - på straffar sedan 21 oktober. 

Inför lördagsmötet pekades det undermåliga powerplay-spelet ut i TV4:s studio som en stor del i den dåliga formen. 

– Det är ett jätteproblem för Örebro att man är så trubbiga i powerplay, sa experten Sanny Lindström.

Istället blev det snarare ett större problem i boxplay för Johan Hedbergs mannar. 

Matchen inleddes lite trevande, men till slut spräcktes nollan. Hannes Björninen styrde in 1–0 sent i perioden och Örebro hade kommit igång. 

– Genomgående bästa spelare för Örebro, Björninen, säger Sanny Lindström. 

I den andra kvitterade Linköping tidigt genom Broc Little i powerplay, men Örebro svarade snabbt. 21 sekunder efter höll sig Milton Oscarson framme och satte 2–1 för bortalaget. 

– Jag trodde väl att någon skulle fånga upp mig där, men jag fick bra ytor där och pucken kom till mig. Det var skönt, säger Oscarson i TV4 efter andra perioden.

Starka starten bäddade för segern: "Karaktärsvinst"

Självförtroendet tog Örebro med sig in i den andra perioden. Redan efter 53 satte Mathias Bromé 3–1, assisterad av just Milton Oscarson, innan Ludwig Larsson satte 4–1 innan ytterligare en minut var spelad. 

En utvisning på Philip Holm bjöd in LHC och slutade även med dagens andra insläppta i boxplay för Örebro, men det var inte tillräckligt. Linköping tryckte på för mer, men Örebro offrade sig genom att slänga sig och täcka skott - vid ett tillfälle framför ett öppet mål. 

Slutresultatet blev därmed en 4–2-vinst och en avslutad förlustsvit. 

– Det var en karaktärsvinst. Vi tappade en back tidigt och fick gå på fem. Det var många utvisningar just på backarna också så vi fick gå på fyra. Vi fick de där målen, vilket var skönt, men sen fick de momentum och vi hade många som gick hårt. Riktigt starkt gjort, säger huvudtränaren Johan Hedberg i TV4 efter matchen.


TV: Studio Oddset Hockey Weekend

Den här artikeln handlar om: