Liam Reddox efter guldet 2018.
Foto: Bildbyrån
SHL

Liam Reddox får tröjan i taket i Vida Arena

ANNONS

Liam Reddox kom till Växjö 2011 och stannade till 2019. Nu hyllas den tvåfaldige SM-guldvinnaren med tröjan i taket i Vida Arena.
– Han tillsammans med några andra hjälpte sedan oss i en process att gå från orutinerade nykomlingar till en etablerad topporganisation i Världens näst bästa liga, säger sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

När Liam Reddox kom till Växjö var de nykomlingar i det som då hette Elitserien. När han lämnade hade de vunnit två SM-guld, och Reddox själv hade varit lagkapten under fyra säsonger. Bland annat 2018, då klubben ju tog sitt andra guld.

Nu blir kanadensaren den andra spelare, efter Johan Markusson, att få sitt tröjnummer (85) pensionerat av Växjö. Den 30 januari hyllas Reddox med tröjan i taket.

– När Liam kom till oss var han en etablerad spelare med NHL meriter. Vi var nykomlingar i en liga vi aldrig hade spelat i förr. Han tillsammans med några andra hjälpte sedan oss i en process att gå från orutinerade nykomlingar till en etablerad topporganisation i Världens näst bästa liga. Att som importspelare stanna åtta säsonger och bidra så mycket till en sådan resa saknar motstycke. Betydelsen för vår organisation och lag var enorm. Liam hade de första åren ständigt möjlighet att spela för betydligt större och mer etablerade organisationer men valde osjälviskt att stanna och bidra till vår utveckling, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Liam Reddox: “Hedrad och ödmjuk"

Liam Reddox gjorde 150 poäng (72+78) på 386 SHL-matcher. Han sköt också Växjös första mål någonsin i både högstaligan och i ett SM-slutspel.

– Jag blev alldeles mållös när Henke ringde och levererade nyheten. Därefter såklart lite känslosam när jag tänkte tillbaka på alla fina minnen från min tid i Växjö. Jag känner mig oerhört hedrad och ödmjuk över att få erkännande och bli ihågkommen för mina insatser i Växjö Lakers, både på och utanför isen, säger Liam Reddox.


TV: Veckans Studio Oddset Hockey Weekend

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games