Sala HK vann mot IFK Österåker Vikings HC
Montage
Hockeytrean

Ryck i sista perioden avgjorde för Sala hemma mot Österåker

ANNONS

En jämn match mellan hemmalaget Sala och gästande Österåker avgjordes först i tredje perioden. Då drog Sala ifrån och vann matchen i HockeyTrean östra A med 6-4 (0-0, 2-2, 4-2).

– Skönt att studsa tillbaka efter förlusten senast. Matchen når väl inga högre höjder i kväll men det är tre poäng som räknas och nu går vi så klart för seriesegern. Skönt att vårt powerplay ger effekt i kväll också, tyckte Salas lagledare Fredrik Brokmark, efter matchen.

Österåkers huvudtränare Mikael Trång tyckte så här om matchen:

– En bra första period där vi stänger ner de totalt I andra tappar vi lite i disciplin och börjar jaga för mycket. Tredje perioden jämn och vi går ner på folk med tio minuter kvar. Vi är en stolpträff ifrån kvittering i slutminuterna men ett par onödiga utvisningar fäller oss. Sala är ett bra lag så totalt sett så måste vi nog vara nöjda med att vi ändå kan "störa" dem lite. Spelmässigt så är jag över lag ganska nöjd.

Segern var Salas sjunde på de senaste åtta matcherna, och femte hemmasegern i rad.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Sala gick med två raka mål i andra perioden upp i en 2-0-ledning, innan Österåker svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Andreas Wiman för framspelad av Jack Cansund Lundin och Elvis Grundmanis efter 17.48.

I slutminuterna var det dock Sala som tog greppet. Anders Romegård gjorde 3-2 efter 20.44, på pass av Jonathan Nilsson och Andreas Stridh. Sala var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-2 och matchen med 6-4.

Karl Sand gjorde ett mål för Sala och två målgivande passningar.

Med en omgång kvar är Sala på andra plats i tabellen, och Österåker är på sjätte plats.

I nästa match, lördag 25 november 15.00, har Sala Norrtälje hemma i Hallbyggarna Sala Arena, medan Österåker spelar hemma mot Vallentuna-Ormsta.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL