Foto: TV4 (skärmdump)
SHL

Pär Lindholm spräckte målnollan - med galet solomål: ”One man show”

ANNONS

Noll mål gjorda inför och första matchen efter skada. Då bjöd Pär Lindholm på ett av säsongens läckraste mål i form av ett solonummer i 7–0-krossen.
– ”One man show”. Det är en fantastisk aktion, säger kommentatorn Lars Lindberg i TV4.

När Pär Lindholm satte 3–0 i kvällens möte med Oskarshamn kunde man inte tro att det var en Skellefteå-center som dittills inte nätat - och gjorde comeback efter skada. 

32-åringen som missade förra veckans matcher plockade upp pucken och åkte flera varv runt Oskarshamnsspelarna, dribblade sig fram mellan dem och tryckte upp pucken i nätet. 

Pär Lindholm gör det hur snyggt som helst. Så där kan man också göra sitt första mål för säsongen. Herrejösses vilket mål av Pär Lindholm. Oskarshamn står som koner. ”One man show”. Det är en fantastisk aktion, säger kommentatorn Lars Lindberg i TV4. 

Ändå var han ödmjuk efter det hela. 

– Det är fruktansvärt skönt. Det är segt och tråkigt att sitta hemma och på läktaren kolla på matcher. Det är klart det är skönt att hänga dit den, säger Lindholm ödmjukt i TV4 innan Lindberg hugger emellan. 

– Det är ju två gånger soloåkning. Du går igenom hela Oskarshams lag själv. Då får du faktiskt säga lite mer än det där om målet, säger kommentatorn. 

– (Skratt) Det är du som är kommentator. Du kan nog det där bättre än jag kan. Gud ja, det var skönt. Jag har inte haft så mycket puck de senaste veckorna så det var skönt att åka runt lite med den. Det var kul att det slutade med ett mål. 

"Det känns som att vi börjar rulla igång nu"

Den rutinerade centern hade innan mötet endast gjort en assist på 14 matcher och var som sagt tillbaka efter skada. Tillbaka och levererade direkt. 

– Det är klart att det har varit lite jobbigt att inte producera framåt, men samtidigt tycker jag att laget har gjort det bra. Det känns som att vi börjar rulla igång lite nu. Vi får hoppas att det fortsätter, säger Lindholm.

Klev ifrån - i Johnsons debut: “Kommer vara värdefull"

I den andra perioden fortsatte det att rulla på för hemmalaget. 3–0 blev även 4–0 och 5–0 på bara några minuter. Det första av Linus Lindström och det andra av Oscar Lindberg. 

Till mötet hade Skellefteå även med sig nyförvärvet Andreas Johnson som kommit hem till Sverige efter sitt äventyr i Nordamerika. Johnson tog en lite mindre roll i debuten, men lyftes fram av Pär Lindholm som jämförde honom med brorsan Jonathan Johnson. 

– De är ju lite olika. "Jonne" säger att ”nu är det den roliga brorsan som kommer”. Det kanske stämmer till viss del. Det kanske händer lite mer kring honom. Med "Jonne" är det lite mer trygghet, med "Ante" är det lite mer skoj. Nog kommer han hänga några baljor. Han kommer vara värdefull för oss, säger Lindholm i TV4.

Matchen slutade sedan med hela 7–0 för Skellefteå.


TV: Studio Oddset Hockey om ligans hetaste backar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games