Skellefteå AIK vann mot IK Oskarshamn
Arkivbild

Målfest när Skellefteå krossade Oskarshamn i Skellefteå Kraft Arena

Skellefteå hade inga problem med Oskarshamn i SHL, och vann hemma med utklassningssiffrorna 7-0 (3-0, 3-0, 1-0).

Skellefteå spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Rickard Hugg, Anton Heikkinen och Pär Lindholm. Skellefteå var långt ifrån nöjt där. Skellefteå stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 3-0 till 6-0 på bara 9.59. Skellefteå gjorde också 7-0 genom Filip Sandberg på pass av Linus Lindström och Max Lindholm efter 8.03 i tredje perioden. 7-0-målet blev matchens sista.

Skellefteås Jonathan Pudas hade tre assists.

Skellefteå har två segrar och tre förluster och 14–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Oskarshamn har fem förluster och 6–29 i målskillnad.

Skellefteå ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Oskarshamn är på 14:e och sista plats.

Nästa motstånd för Skellefteå är Modo Hockey. Oskarshamn tar sig an Luleå borta. Båda matcherna spelas lördag 25 november 18.00.