Mats Rosseli Olsen.
Foto: Bildbyrån
SHL

Bakslag för Mats Rosseli Olsen: "Har tagit ett steg tillbaka"

ANNONS

Mats Rosseli Olsen har inte kunnat spela en match den här säsongen till följd av sviterna efter vårens hjärnskakning. Nu har Frölundas norske forward drabbats av ett bakslag.
– Han har tagit ett steg tillbaka, säger tränaren Roger Rönnberg till Göteborgs-Posten.

I vårens SM-kvartsfinal mot Färjestad träffades Mats Rosseli Olsen av en tackling i huvudet. Under hösten har sviterna av hjärnskakningen som den norske forwarden ådrog sig i samband med smällen hållit honom borta från spel – och nu har han drabbats av ett bakslag i sin återhämtning.

Efter att tidigare under hösten kunnat träna på is med laget bedriver nu 32-åringen endast fysträning.

– Han har tagit ett steg tillbaka – och vi testar nu om han kan ta ett steg framåt med att vi tar bort isträningen. Han tränar bara fysträning just nu, säger huvudtränaren Roger Rönnberg till Göteborgs-Posten.

Diffusa symptom: “Helt enkelt inte med i hjärnan”

Rosseli Olsens symptom är diffusa, enligt Rönnberg.

– Det är de klassiska symptomen som kommer efter en hjärnskakning. Han är helt enkelt inte med i hjärnan – och det är väldigt diffusa symptom när det gått så här lång tid. Det är inte att han har ständig huvudvärk, det är inte han är ständigt ljuskänslig. Tidigare spelare som vi haft med samma sak säger att de hänger liksom inte med och blir väldigt trötta när de varit bland folk och haft mycket intryck. Lite så tror jag är det, säger Rönnberg som alltjämt har förhoppningar att forwarden ska kunna spela den här säsongen.

Norrmannen har spelat i Frölunda sedan säsongen 2011/12 och har under sin tid i klubben samlat på sig totalt 736 matcher med slutspel inräknat. På dessa matcher har han producerat 241 poäng (94+147).


TV: Studio Oddset Hockey om ligans hetaste backar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL