Västervik vinnare mot Östersunds IK – avgjorde i förlängningen

Jumbon mot nästjumbon. Då klev Vaclav Karabacek fram som stor hjälte för Västervik.
Slutresultatet blev 3–2 efter forwardens avgörande i förlängningen.
– Vi behövde det här, säger Karabacek i TV4.

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget Östersunds IK och gästande Västervik var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 3-2. Vaclav Karabacek blev stor matchhjälte för Västervik med sitt mål i förlängningen.

– Det var en jämn match och båda lag hade sina chanser. Vi behöver varje poäng vi kan få. Vi är rätt glada. Bussresan var tolv timmar så vi kommer vara rätt glada på vägen hem nu, säger Karabacek i TV4.

Östersunds IK tog ledningen efter 18.43, genom Johan Mörnsjö på pass av Sebastian Benker. Efter 6.05 i andra perioden nätade Phillip Marinaccio, på pass av Filips Buncis och Alex Ciernik och kvitterade för Västervik.Victor Öhman gjorde dessutom 1-2 efter 18.59 framspelad av Theo Jacobsson.

1.59 in i tredje perioden slog Viktor Granholm till framspelad av Daniel Öhrn och Anton Öhman och kvitterade för Östersunds IK. I förlängningen tog det 3.14 innan Västervik avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Vaclav Karabacek.

Östersunds IK har fem förluster och 7–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västervik har två vinster och tre förluster och 14–15 i målskillnad. Det här var Östersunds IK:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerviks tredje uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Östersunds IK på 14:e och sista plats och Västervik på 13:e plats.

Östersunds IK möter Mora i nästa match borta fredag 24 november 19.00. Västervik möter samma dag Nybro borta.