Färjestads BK vann mot Ehc Biel
CHL Åttondelsfinal

Färjestad segrade och avgjorde mot Biel

Färjestad har säkrat segern i matchserien mot Biel i CHL Åttondelsfinal herr, totalt med 2-0 i matcher. Det efter seger på hemmaplan med 6-4 (2-0, 2-2, 2-2).

I början av matchen var Färjestad starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Marcus Westfält och Michael Lindqvist. Tidigt i andra perioden av perioden kunde Jere Sallinen göra 2-1 för Biel.

Färjestad gjorde 3-1 genom Joel Kellman efter 5.46.

Biel reducerade dock på nytt till 3-2 genom Tino Kessler med 2.14 kvar att spela av perioden.

Färjestad utökade ledningen igen genom Linus Johansson efter 18.55. Biel gjorde 4-3 genom Ville Pokka tidigt i tredje perioden av matchen.

Färjestad gjorde dock två snabba mål och gick från 4-3 till 6-3, målen av Carl Dahlström och Joakim Nygård, och punkterade matchen.

Yanik Burren reducerade dock för Biel med bara tre minuter kvar att spela och gjorde slutet spännande.

Joakim Nygård och Linus Johansson gjorde ett mål och två assist var för Färjestad.