VIK Västerås HK vann mot IK Oskarshamn
J20 Nationell

Väntad seger för VIK Hockey J20 som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för VIK Hockey J20, och så blev det också när det formstarka laget mötte Oskarshamn på hemmaplan. Efter segersiffrorna 9-1 (2-1, 4-0, 3-0) har nu VIK Hockey J20 sex raka segrar. Oskarshamn har sex förluster i rad i J20 Nationell södra herr.

VIK Hockey J20 tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Jan Dorthe på pass av Isac Karlsson och Elias Hallin.

Oskarshamn kvitterade till 1-1 efter 6.47, när Karlis Flugins hittade rätt assisterad av Calle Karlsson och Borna Kopac.

VIK Hockey J20 tog ledningen på nytt efter 17.40, ännu en gång genom Jan Dorthe framspelad av Elias Hallin och Isac Karlsson.

I andra perioden var VIK Hockey J20 starkast och gick från 2-1 till 6-1 genom mål av Petter Eriksson, Hugo Lejon, Tomas Zizka och Wilhelm Gullhav. Och det var bara början. VIK Hockey J20 fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Gustaf Kangas, Alexander Aleslöv och Oliver Marcelius.

Hugo Lejon gjorde ett mål för VIK Hockey J20 och spelade dessutom fram till två mål.

VIK Hockey J20:s nya tabellposition är åttonde plats, medan Oskarshamn är på elfte och sista plats.

I nästa omgång har VIK Hockey J20 HV 71 borta i Husqvarna Garden, lördag 25 november 15.00. Oskarshamn spelar borta mot SSK J20 söndag 19 november 12.00.