Se målet i videospelaren ovan.
Video: AHL TV
AHL

Alex Nedeljkovic slog till på nytt – skött sitt andra AHL-mål

ANNONS

Alex Nedeljkovic skrev in sig i AHL:s rekordböcker i natt. Wilkes-Barre/Scranton målvakten blev målskytt i 4–2-segern mot Providence – och blev därmed den första målvakten i ligan som gjort mål vid två tillfällen i farmarligan.

Providence Bruins pressade Wilkes-Barre/Scranton Penguins rejält i nattens möte i Providence. Bortalaget hade gått ifrån till en 3–0-ledning i den tredje perioden innan Providence stod för två snabba reduceringar i matchens slutskede.

I ett försök att fullborda upphämtningen plockade hemmalaget ut målvakten, men i stället för en kvittering så fick hemmapubliken se ytterligare ett baklängesmål.

Andra målet i AHL-karriären

Detta då Wilkes-Barre/Scrantons målvakt Alex Nedeljkovic ställt in siktet och skickat pucken över hela banan och in i det tomma målet för att punktera matchen med sitt 4–2-mål.

Som om inte målet i sig var en bedrift nog så blev Nedeljkovic historisk i samband med målet, då han blev den förste målvakten i AHL att göra mål vid två tillfällen. I mars 2018 blev Nedeljkovic också målskytt, då han precis som i nattens möte med Providence lyfte pucken hela vägen över isen och in i Hartfords tomma målbur.

Tjänar 1,5 miljoner dollar i AHL

Alex Nedeljkovic hamnade i Pittsburgh Penguins organisation inför den här säsongen efter att han skrivit på ett ettårigt envägskontrakt värt 1,5 miljoner dollar. Amerikanen lyckades emellertid inte knipa en ordinarie plats i Penguins lag i samband med höstens träningsläger.

Nattens match var Nedeljkovic första i AHL denna säsongen och han räddade 17 av 19 skott i segermatchen mot Providence.

Se målet i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL