St Louis Blues vann mot Tampa Bay Lightning
Arkivbild

Stark defensiv när St Louis vann mot Tampa Bay

Fem egna mål – men inte ett enda för Tampa Bay Lightning. St Louis Blues tog en klar seger hemma mot Tampa Bay i NHL. Slutresultatet blev 5-0 (1-0, 2-0, 2-0).

Segern var St Louis femte på de senaste sex matcherna.

St Louis tog ledningen efter elva minuters spel, genom Colton Parayko assisterad av Robert Thomas och Pavel Buchnevich. Andra perioden var länge mållös. St Louis gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål på 20 sekunder i slutet av perioden av Jordan Kyrou och Jakub Vrana. St Louis fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-0. Målen i sista perioden gjordes av Jordan Kyrou och Kasperi Kapanen.

För St Louis gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Tampa Bay är på femte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 17 november. Då möter St Louis San Jose i SAP Center at San Jose 04.30. Tampa Bay tar sig an Chicago borta 02.00.