https://
-cdn.esmg.se/fm/files/2/images/2023-11/Vaxjo%20CHL%20sjalvmal.jpg
Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
CHL

Växjö kopplar greppet om åttondelsfinalen – efter märkliga självmålet

ANNONS

Växjö Lakers har en fot i CHL-kvartsfinal efter att ha besegrat Ingolstadt med 4-1 i Tyskland. 
Matchens snackis blev då Växjös första mål – som kom till efter en mycket märklig sekvens. 
– Målvakten ser pucken hela vägen och så kommer egen lagkamrat och boxar in pucken i eget mål, säger Viaplays kommentator Tobias Dahlberg.

Växjö Lakers fortsätter ånga på i CHL. Under gruppspelet vann Växjö alla sina sex matcher, vilket de var ensamma om bland alla lag i Champions Hockey League, och under tisdagskvällen blev det seger direkt igen för smålänningarna i den första åttondelsfinalen. 

De regerande svenska mästarna hade åkt ner till Tyskland för ett möte med Ingolstadt. Lagen möttes redan i gruppspelet och då vann Växjö med 5-2. Nu blev det seger igen för Lakers, den här gången med 4-1.

Märkliga målet: “Boxar in pucken i eget mål”

Bortalaget tog ledningen efter drygt tre minuters spel via en märklig spelsekvens som ställde alla. 

– Här är det mål, pucken studsar in. Vem är det som är på pucken sist? Det var svårt att hänga med, bildproduktionen var inte ens med på vad som hände, säger Viaplays kommentator Tobias Dahlberg. 

På reprisen syns det sedan att en Ingolstadt-spelare försöker rensa pucken men den studsar på ett märkligt sätt och går i en hög båge över målet. En Ingolstadt-back står sedan framför mål och försöker ta ner pucken med handsken men det ville inte bättre än att han slog in pucken i eget mål. Tobias Rieder sattes upp som målskytt då han bedömdes vara den sista Växjöspelaren att röra pucken. 

– Det är ett sådant dråpligt självmål. Han stöter in den i eget mål med handsken. Den studsar och målvakten ser pucken hela vägen och så kommer egen lagkamrat och boxar in pucken i eget mål, säger Tobias Dahlberg. 

Stark match av Adam Åhman

Växjö imponerade och utökade också till 2-0 efter ett mål av backen Gabriel Carlsson. Carlsson sköt ett skott från blålinjen som tog en touch på vägen mot målet och ställde Ingolstadts målvakt. 

Tyskarna reducerade tidigt i den andra perioden men Växjö fortsatte pressa på och vara det spelförande laget. Victor Stjernborg satte då 3-1 efter en fin soloaktion och senare i perioden kom också 4-1 till Växjö via ett direktskott av Dylan McLaughlin

I den tredje perioden jagade Ingolstadt ett mål för att minska glappet mellan de båda lagen men Adam Åhman stod för en stark match mellan stolparna för Växjö och såg till att hålla tätt. Slutresultatet blev då 4-1 till Växjö sedan Åhman räddat 31 av 32 skott. 

Växjö går därmed in i returmötet med Ingolstadt med en tremålsledning. Den andra åttondelsfinalen lagen emellan spelas om en vecka. 

Ingolstadt – Växjö 1–4 (0-2,1-2,0-0)

Ingolstadt: Daniel Pietta.
Växjö: Tobias Rieder, Gabriel Carlsson, Victor Stjernborg, Dylan McLaughlin.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL