Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Andreas Hägglund om Alexander Suzdalev: "Otroligt skicklig"

ANNONS

Efter ett starkt år i WHL är Alexander Suzdalev tillbaka i Sverige. Från Washington Capitals organisation lånas löftet ut till Mora. Nu svarar sportchefen Andreas Hägglund på vad supportrarna ska vänta sig av 19-åringen. 
– Det är i mina ögon en otroligt skicklig hockeyspelare, säger han till Mora Tidning.

Alexander Suzdalev imponerade stort i HV71:s J20 2021/22 och fick även chansen att testa på spel i Hockeyallsvenskan. Nu är han tillbaka i ligan efter ett år i kanadensiska juniorligan WHL. 

– Det har varit lite pussel med Washington Capitals, men en stor eloge till dem, säger Moras sportchef Andreas Hägglund till Mora Tidning efter att ha lyckats säkra 19-åringen på lån från NHL-klubben. 

Alexander Suzdalev har ännu inte kommit till spel denna säsong, men flyttar nu säkerligen hem bland annat för att slå sig in i den svenska JVM-truppen inför mästerskapet i Göteborg i vinter. 

– Han har en verktygslåda som egentligen inte så många andra har. Bra skott, bra skridskoåkare, bra playmaker och kan spela powerplay, säger Hägglund och fortsätter:
– Jag tror att han kan tillföra en hel del i det offensiva spelet. Han är en oberäknelig spelare i positiv bemärkelse. Det kan hända en del roliga saker när han är är på isen, med puck och klubba är han otroligt skicklig.

"Det vi får i Alexander är en ytterligare dimension"

Hägglund menar att det även är en spelare som ger Mora bredd och spets för att konkurrera längre in på säsongen och vara med i toppen av Hockeyallsvenskan. 

– Definitivt. Vi vill vara med så långt det bara går och då handlar det om att ha både en spetsig och en bred trupp som klarar av skador och motgångar. Vi har många skickliga spelare, det vi får i Alexander är en ytterligare dimension. En spelare som kan driva ett spel, och kan hjälpa till att vända matchbilder när det går lite trögt med målskyttet. Man ska ändå komma ihåg att han är född 2004 så man vill inte lägga alldeles för stor press på honom, säger han till Mora Tidning.


TV: Vilda glädjen efter TV-pucksvinsten

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM