Christian Bäckman.
Foto: Bildbyrån
SHL

Christian Bäckman ska hyllas av Frölunda – får tröjan hissad i taket

ANNONS

Christian Bäckman ska hyllas av Frölunda. 
Den 27 januari får ikonen sin tröja hissad till taket av Scandinavium. 
– Det är en oerhört stor ära, säger den tidigare storbacken, 

Frölunda HC har hyllat sju av sina största legendarer med att få sina tröjor hissade till taket. Nu meddelar klubben att det snart kommer att bli en åttonde. 

Christian Bäckman kommer att hyllas i Scandinavium den 27 januari med att få sin tröja hissad i taket i samband med Frölundas hemmamatch mot HV71. 

– Det är en oerhört stor ära och en omvälvande känsla. Jag ser fram emot en fantastisk dag men är absolut lite nervös inför det också. Det är många känslor på en samma gång, säger Bäckman till klubbens hemsida.

Vann OS-guld och SM-guld

Christian Bäckman från Alingsås spelade totalt 581 matcher för Frölunda vilket är nionde mest någonsin och tredje flest bland backar i klubbens historia. Han var med och vann SM-guld med Frölunda under lockoutsäsongen 2004/05. Han togs också ut i Elitseriens All Star-lag 2005 tillsammans med Henrik Lundqvist, Magnus Johansson, Henrik Zetterberg, Daniel Alfredsson och Samuel Påhlsson

Backen gjorde sex säsonger i NHL där han spelade 301 matcher för St. Louis Blues, New York Rangers och Columbus Blue Jackets. 2006 var Bäckman med i Tre Kronors superlag som vann OS-guld i Turin. På meritlistan har han också ett VM-silver (2004) och ett VM-brons (2010).

Bäckman blir som sagt den åttonde spelaren att få tröjan hissad i taket av Frölunda. De andra sju spelarna är Lars-Eric Lundvall, Ronald ”Sura-Pelle” Pettersson, Jörgen Pettersson, Stefan Larsson, Patrik Carnbäck, Ronnie Sundin och Niklas Andersson.


TV: Därför är inte Malte Strömwall uttagen i Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games