New York Islanders förlorade mot Carolina Hurricanes
Arkivbild

Carolina starkast – avgjorde i förlängningen mot NY Islanders

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Carolina avgöra den jämna matchen borta mot NY Islanders i NHL. Slutresultatet blev 3-4 (1-0, 2-1, 0-2, 0-1). Sebastian Aho stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Carolina.

Segern var Carolina Hurricanes fjärde på de senaste fem matcherna.

New York Islanders tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Noah Dobson på pass av Mathew Barzal och Bo Horvat. NY Islanders gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 1-0 till 3-0, målen av Simon Holmström och Mathew Barzal.

Efter 8.23 av perioden kunde Jalen Chatfield göra 3-1 för Carolina. Carolina reducerade igen efter 12.19 i tredje perioden genom Dmitry Orlov.

15.26 in i tredje perioden nätade Carolinas Jesperi Kotkaniemi och kvitterade för Carolina.

I förlängningen tog det 1.14 innan Carolina också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Sebastian Aho.

Det här var NY Islanders tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Carolinas fjärde uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Carolina nu ligger på andra plats. NY Islanders är på fjärde plats.

I nästa match, onsdag 8 november, har NY Islanders Minnesota hemma i UBS Arena 01.30, medan Carolina spelar hemma mot Buffalo 01.00.