Under torsdagen inleddes slutspelet i TV-pucken. Här är en genomgång av resultaten och alla målskyttar i matcherna.

Årets TV-pucksturneringen är framme i slutspelsfasen. Under torsdagen spelades de fyra kvartsfinalerna för killarna.

Här hittar du allt om TV-pucken.

Dalarna – Östergötland 2–5 (0–2, 2–3)

Dalarna: Anton Jansson, Sebastian Nilsson
Östergötland: Oscar Holmertz x2, Milliam Dahlgren, Noel Lundell, Ture Holmér.

Östergötland inledde matchen piggt och utmanade Viggo Tamm i Dalarnas mål vid flertalet tillfällen under matchinledningen. Till slut kunde inte Tamm heller stå emot, när Milliam Dahlgren direktsköt in ledningsmålet för Östergötland halvvägs genom den första perioden. Innan öppningsakten var över hade även Oscar Holmertz utökat ledningen med ett mål som var hans åttonde i årets turnering.

I inledningen av den tredje perioden kunde Noel Lundell sedan mer eller mindre stänga matchen med sitt 3–0-mål. Därefter lyckades Dalarna reducera två gånger om, men fick se sin kvitteringsjakt förstörd av Ture Holmér som lyfte in 4–2-målet i nättaket. Slutresultatet skrevs sedan till 5–2 sedan Holmertz satt pucken i tom kasse och LHC-talangen lämnade därmed kvartsfinalen med fyra poäng (2+2).

Norrbotten – Södermanland 0–1 (0–0, 0–1)

Norrbotten:
Södermanland: Patric Hellström

Den första perioden blev mållös, men det sakandes inte direkt målchanser för något av lagen. Norrbotten skapade några farliga chanser via spelvändningar, medan Södermanland hade en puck i stolpen bakom Viggo Waller som räddade tio skott i den första perioden.

Norrbotten hade sedan en puck förbi Hampus Flodqvist i mitten av den andra perioden, men målet dömdes bort efter videogranskning efter att Södermanland-målvakten störts av Tage Carlsten i samband med målsituationen. I stället kunde Patric Hellström ge Södermanland ledningen med fyra minuter kvar att spela, fint framspelad av Oscar Lindén.

Flodqvist höll sedan tätt och tog Södermanland vidare till morgondagens semifinal. För fjolårsvinnaren Norrbotten väntar placeringsmatch i morgon.

Småland - Västergötland 5-1

Småland: Malte Gustafsson, Wiggo Sörensson, Olle Ågren, Emil Strålberg, Fabian Merkle Rohdin, Benjamin Jismyr

Västergötland: Max Trygg

Det var spännande - i en period. Efter de första 20 minuterna höll Västergötland emot Småland på ett bra sätt. Skottstatistiken slutade 12-8 till Småland och ställningen var 1-1. Sen var det roliga slut för Västergötlands del.

I den andra och avslutande perioden vann Småland skotten med 19-4.  De sköt fem raka mål och stack iväg till en 6-1-vinst. I SVT hyllades laget stort av Maria Rooth.

– Småland är det lag som sett bäst ut av alla så här långt, sade expertkommentatorn under matchen,

Västergötland får nu spela om platserna fem till åtta medan Småland kan fortsätta jaga sin första mästartitel på killsidan sedan 2009.

Stockholm Nord – Gästrikland 7-0

Stockholm Nord: Sam Kusuki, Viggo Björck, Dag Henriksson, Alexander Command x2, Oscar Olsson, Wilmer Kronwall

Gästrikland: -

Stockholm Nord gick in i slutspelet som guldfavoriter, samtidigt som Gästrikland bara kvalificerade sig för kvartsfinalen för att de var direktkvalificerade i sin roll som värd-distrikt. Stockholm var med andra ord stora favoriter inför eftermiddagens semifinal - och hade inga som helst problem att besegra hemmalaget.

Stockholm tog ledningen redan efter elva sekunder, och innan en första perioden var slut ledde storfavoriten med 5-0. Bland annat efter mål av storstjärnan Viggo Björck och två mål från Alexander Command.

Gästrikland gjorde en klart bättre andraperiod och skapade flera riktigt vassa målchanser - men Stockholm lyckades rycka ifrån ytterligare och vinna med 7-0.