Richard Gynge har show i AIK:s kross.
HockeyAllsvenskan

AIK kör över Västervik på Hovet: “Det är bisarra siffror”

AIK kör över Västervik på Hovet.
Hemmalaget gjorde sju mål på nio skott för att ta ledningen med 7-0. AIK vann sedan matchen med 9-1.
– Det är rätt bisarra siffror, säger TV4:s expert Fredrik Söderström.

AIK dominerade fullständigt i kvällens hemmamatch mot Västervik.

1-0 kom redan efter 25 sekunders spel och när AIK satte 2-0 efter 1:48 minuters spel tog Västervik timeout. Det hjälpte dock inte och ställningen var 3-0 efter första perioden trots att skotten var 6-4 till Västervik.

Men i andra perioden exploderade AIK:s offensiv ännu mer. Det blev 4-0 redan efter 39 sekunder i mittperioden och när 5-0 gick in bara 38 sekunder senare agerade Västervik genom att byta målvakt. Edvin Olofsson utgick efter fem insläppta mål på sex skott – men det blev inte bättre för ersättaren Emil Zetterquist.

Fyra mål av Richard Gynge

Han släppte nämligen in en puck på sitt blott andra skott mot sig för 6-0. Fem minuter in i perioden kom också 7-0 till AIK. Det var Richard Gynges tredje mål i matchen och han firade genom att hålla upp tre fingrar i luften. AIK hade då gjort sju mål på nio skott.

– Det som är fascinerade är om man kollar skottstatistiken kopplat till målen så är det rätt bisarra siffror. Snacka om att ha maximal utdelning. Vilken kväll för AIK, säger TV4:s expert Fredrik Söderström

Experten är också kritisk mot Västervik.

– Det är tack och god natt. Spela för hedern, det är upp till bevis.

Västervik fick åtminstone in en puck då tidigare AIK-forwarden Jake McGrew gjorde 7-1. I slutet av perioden rann det dock iväg än mer för AIK. Gynge satte 8-1 för sitt fjärde mål och sin sjätte poäng i matchen. Richard Gynge hade bara gjort ett mål på elva matcher inför kvällens match – men i kväll sköt han då fyra mål på två perioder.

Innan periodens slut kom även 9-1 genom MoDo-lånet Emil Wahlberg

I den tredje perioden spelade båda lagen bara av matchen och det blev därmed 9-1 till AIK som förbättrar sin målskillnad rejält. Västervik ligger dock fortsatt näst sist i HockeyAllsvenskan på sämre målskillnad än Djurgården ovanför kvalstrecket.

AIK – Västervik 9–1 (3-0,6-1,0-0)

AIK: Richard Gynge 4, Oscar Nord 2, Kristoff Kontos, Magnus Eisenmenger, Emil Wahlberg.
Västervik: Jake McGrew.

TV: "Han står för en annan typ av tuffhet"