Piteå HC vann mot Vännäs HC
J20 Region

Piteå har fyra raka segrar – vann mot Vännäs med 8-4

Piteå är i bra form just nu. På lördagen kom seger nummer fyra i rad, efter 8-4 (5-1, 2-0, 1-3) hemma mot Vännäs. Det innebär också att Vännäs har fem raka förluster i J20 Region norr A herr.

– Det finns inte mycket att säga. Piteå är de bättre laget över 60 minuter. Vi inleder svagt och tappat lite i boxplay i första sedan blir det bättre i både andra och tredje men vi blickar framåt och fokuserar på Boden imorgon, tyckte Vännäs tränare Johan Egeborn, efter matchen.

Piteå hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.48 genom Kalle Strömbäck, och gick upp till 2-0 innan Vännäs svarade.

Innan perioden var över hade Piteå ryckt åt sig ledningen med 5-1. I andra perioden var Piteå starkast och gick från 5-1 till 7-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Olle Wilhelmsson och Alejandro Kanlic. I tredje perioden var det i stället Vännäs som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-3 men Piteå kunde hålla undan och vinna matchen med 8-4.

Vännäs Viktor Meyer stod för tre poäng, varav ett mål.

För tabellens utseende betyder det här att Piteå ligger på tredje plats medan Vännäs har sjundeplatsen.

I nästa omgång har Piteå Clemensnäs borta i Kopparhallen, fredag 10 november 19.00. Vännäs spelar hemma mot Boden söndag 29 oktober 13.00.