TV: Frank Vatrano sänkte Carolina

Fortfarande ingen Leo Carlsson i laget. Men under söndagen tog Anaheim säsongens första seger – efter ett hattrick av Frank Vatrano. Ducks vann med 6-3 mot Carolina.
– Så klart jätteskönt att få ett hattrick, men det spelar ingen roll om vi inte vinner, säger forwarden till NHL.com.

Frank Vatrano sköt sina tre första mål för säsongen och sänkte Carolina. Forwarden klev därmed fram och löste säsongens första seger för Anaheim, som förlorade mot Vegas i premiären.

Redan i den första perioden gjorde Ducks sitt segerryck. Sam Carrick stod för 1-0, Frank Vatrano för 2-0 och Pavel Mintjukov för 3-0. Det var ryssens första NHL-mål i karriären. Han valdes som nummer tio i draften 2022 och har nu slagit sig in i laget.

– Vi grävde oss en för djup grop. Jag ger kredd till grabbarna som insåg att det inte gick bra, och hittade ett sätt att försöka ta sig ur det, säger Rod Brind'Amour till NHL.com.

I den andra perioden stod Frank Vatrano för sitt andra mål i matchen, samtidigt som Teuvo Teräväinen satte Carolina på tavlan. Finländaren gjorde sedan ytterligare ett mål i den sista perioden. När Martin Necas då också satte 4-3 med fem minuter kvar blev det spänning i matchen, men Anaheim lyckades reda ut det och kunde istället få dit både femman och sexan i två öppna målburar.