Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Första NHL-målet för Connor Bedard: "Stor glädje"

ANNONS

Efter att ha stått för en assist i debutmatchen vet nu Connor Bedard hur det känns att göra mål i NHL. Hans Chicago Blackhawks förlorade förvisso mot Boston Bruins, men för den 18-årige supertalangen blev det en minnesvärd match.
– När den gick in var det en stor glädje, säger han till Chicago Sun-Times.

Det var drygt fem minuter in i nattens klassikermöte mellan Chicago och Boston som Connor Bedard fick öppna sitt målkonto i NHL. Efter att ha kombinationsspelat sig fram till ett skottläge på högerkanten tillsammans med Ryan Donato fick Bedard tag på en lös puck bakom målet.

Bedard tog tag i pucken och gick blixtsnabbt runt målet i en aktion där inte ens den Vezina-vinnande svensken Linus Ullmark hann med. 

– Jag minns att jag såg pucken bakom målet och jag tänkte: “Sabba inte det här nu”. När den gick in var det en stor glädje, säger Bedard till Chicago Sun-Times.

Först sedan MacKinnon

Tack vare sitt mål blev Bedard det första förstavalet sedan Nathan MacKinnon (2013) att noterats för poäng i sina två inledande matcher.

– Han börjar visa vad han kan göra. Jag är väldigt glad för hans skull. Det är skönt att få första målet ur vägen snabbt, så behöver han inte tänka på det längre, säger lagkamraten Nick Foligno till NHL.com.

Efter Bedards fullträff slutade det roliga för Blackhawks. Boston jobbade sig in i matchen och kunde kvittera matchen i öppningsakten genom Trent Frederic innan superstjärnan David Pastrnak gav Bruins ledningen i mittperioden. Chicago jagade sedan en kvittering under den andra halvan av matchen, men i stället kunde Pastrnak stänga matchen med sitt 3–1-mål i tom kasse.

– Vi hade inte så mycket i de två första perioderna förutom Connors mål. Vi gjorde ett bra jobb att försvara oss i den andra perioden, men vi behöver spela ett enklare spel när det inte stämmer för oss. Då kunde vi ha kommit till fler enkla skott och kanske skapat några fler lägen, säger Blackhawks tränare Luke Richardson till Chicago Sun-Times.

Boston Bruins – Chicago Blackhawks 3–1 (1–1, 1–0, 1–0)
Boston: David Pastrnak 2 (2), Trent Frederic (1).
Chicago: Connor Bedard (1).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL