Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Elias Petterssons show – briljerade i premiärkrossen

Elias Pettersson fick i natt en drömstart på sin NHL-säsong. Den svenske storstjärnan stod för fyra poäng när Vancouver körde över Edmonton med hela 8–1 i premiären.

Vancouver Canucks kunde inte ha önskat sig en mycket bättre start på NHL-säsongen än vad laget fick i natt.

I mötet med divisionsrivalen Edmonton Oilers satte Canucks ned gasen i botten och fullkomligen körde över Oilers i en match som till slut slutade hela 8–1 till hemmalaget.

Elias Pettersson var en av förgrundsfigurerna för Canucks i storsegern, då den svenske storstjärnan stod för ett mål och tre assist i matchen. Pettersson öppnade sitt poängkonto den här säsongen genom att med stor precision spela fram Conor Garland med en flippassning, där medspelaren från nära håll kunde stöta in 1–0 till Canucks halvvägs genom den första perioden.

Fyra mål av Brock Boeser

Petterssons mål i matchen kom halvvägs genom den andra perioden, då han prickade in 5–1-målet i powerplay bakom en skymd Stuart Skinner.

Matchens stora artist var annars Brock Boeser. Den amerikanske forwarden stod för inte mindre fyra mål i storsegern och tangerade därmed klubbrekordet för flest mål i en premiärmatch, då även Rick Blight och Greg Adams gjorde fyra mål i premiärmatcherna säsongerna 1976/77 respektive 1987/88.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 8–1 (2–0, 3–1, 3–0)
Vancouver: Brock Boeser 4 (4), Conor Garland (1), Elias Pettersson (1), J.T. Miller (1), Dakota Joshua (1).
Edmonton: Leon Draisaitl (1).