Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Auston Matthews blev hattrickhjälte för Toronto i premiären

Toronto var illa ute i premiären mot Montréal. Då både reducerade och kvitterade Auston Matthews matchen för att fullborda sitt hattrick – innan Toronto lyckades dra det längsta strået i straffläggningen.
– Det var en berg- och dalbana, säger Matthews till NHL.com efter 6–5-segern.

Nattens rivalmöte mellan Toronto Maple Leafs och Montréal Canadiens blev en svängning sådan. Montreal inledde målskyttet tidigt i den första perioden och hade en 2–0-ledning tidigt i mittperioden, innan tre mål från Toronto, varav ett från William Nylander, vände på steken i den andra perioden.

Montréal lyckades emellertid både kvittera och gå ifrån till en 5–3-ledning i den tredje perioden, innan Toronto räddades av Auston Matthews. Först reducerade superstjärnan till 4–5 med fyra och en halv minut kvar av perioden, innan han fullbordade sitt hattrick och kvitterade till 5–5 med en dryg minut kvar att spela.

Två poäng av Klingberg i debuten

Toronto lyckades sedan vinna matchen på straffar.

– Det var en berg- och dalbana. Det är så klart skönt att vinna matchen, men det finns saker vi måste städa upp. Vi måste vårda pucken och vara mer uppmärksamma. Det är lätt att säga att det är den första matchen och ha det som bortförklaring, men det är dessa vanor man ska bygga under träningslägret och sådant som man vill städa undan snabbt, säger Matthews till NHL.com.

William Nylander stod som sagt för ett av målen i matchen, samtidigt som han noterades för en assist på Matthews kvitteringsmål i slutskedet. Även John Klingberg skrev in sig i poängprotokollet i sin Toronto-debut, då han stod för två passningspoäng i 6–5-segern.

Toronto Maple Leafs – Montréal Canadiens 6–5 e. str (0–1, 3–1, 2–3, 0–0, 1–0)
Toronto: Auston Matthews 3 (3), Noah Gregor (1), William Nylander (1).
Montréal: Alex Newhook 2 (2), Jake Evans (1), Cole Caufield (1), Jesse Ylönen (1).

***

Carl Grundström stod för ett av Los Angeles mål när Kings premiärförlorade mot Colorado Avalanche. Matchens förgrundsfigur var “Avs” finländske storstjärna Mikko Rantanen, som öppnade säsongen med att stå för två mål och två assist i 5–2-segern.

Adrian Kempe loggade över 20 minuters istid, men lämnade matchen poänglös. Fredrik Olofsson gjorde i sin tur debut för Colorado och noterades för ett skott på mål på de dryga nio minuter han spelade för Avalanche.

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 2–5 (0–1, 2–2, 0–2)
Los Angeles: Carl Grundström (1), Quinton Byfield (1).
Colorado: Mikko Rantanen 2 (2), Nathan MacKinnon (1), Cale Makar (1), Miles Wood (1).

***

Jesper Fast missade en straff i nattens möte med Ottawa Senators, men svensken kunde ändå skriva in sig i poängprotokollet i Carolina Hurricanes premiärseger då han noterades för en passningspoäng i 5–3-segern.

Carolina Hurricanes – Ottawa Senators 5–3 (0–1, 2–0, 3–2)
Carolina: Michael Bunting (1), Teuvo Teräväinen (1), Jordan Staal (1), Brady Skjei (1), Jaccob Slavin (1).
Ottawa: Mathieu Joseph (1), Parker Kelly (1), Tim Stützle (1).