Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Nattsvart, Karlskoga - tangerat sämst någonsin

ANNONS

Sex matcher. Noll vinster. Noll poäng. Minst gjorda mål i ligan och näst flest insläppta. BIK Karlskoga har fått en mardrömsstart på säsongen - och tangerade i kväll alla tiders bottenrekord med sex raka nollpoängare i inledningen av en säsong.
– Det ska bli jävligt kul att bli det första laget som förlorar mest i början och vinner mest i slutet, säger forwarden Hampus Plato.
– Vi blir väldigt hårt straffade, säger tränaren Dennis Hall efter 6-2-förlusten mot Brynäs.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Hammarby, 07/08. Södertälje, 17/18. Kristianstad, 21/22. Där har ni de tre lag som fram till i kväll var ensamma om att inleda en hockeyallsvensk säsong med sex raka nollpoängare.

Nu kan vi lägga till BIK Karlskoga, 23/24, i den listan.

Karlskoga föll i kvällens match mot Brynäs med 6-2 och har nu alltså sex raka förluster och 11-23 i målskillnad. De “räddas” från det absoluta bottenrekordet av att Hammarby och Södertälje hade två mål sämre målskillnad än det Karlskoga visat upp så här långt.

– Vad ska man säga? Det är klart det är tufft. Det är inte fel på offensiven tycker jag. Vi gör två mål, och då ska man kunna vinna. Vi har också två skott i ribban. I andra perioden trycker vi ned Brynäs i fotsulorna. Men släpper man in sex mål kommer man inte kunna vinna. Nästa match kommer den kedja som släpper in minst mål vara den bästa, säger Hampus Plato som gjorde ett av målen.
– Det är klart det är frustrerat.

Ni har tangerat alla tiders bottenrekord för starten av en säsong. 

– Det ska bli jävligt kul att bli det första laget som förlorar mest i början och vinner mest i slutet. Det är väl ändå den sista matchen på säsongen som avgör. Eller?

Ja, det är svårt att snacka bort.

– Så är det. Vinner vi den sista matchen så kommer det ha gått bra.

“Ingen hemlighet att det inte fungerat”

TV4:s Fredrik Söderström jämförde BIK Karlskogas spel med “bordshockeyspel”, det vill säga att spelarna bara rörde sig efter en förutbestämd mall och inte bröt mönstret, i synnerhet i powerplay.

Något tränaren Dennis Hall, tidigare kollega med Söderström i Olten, till viss del skriver under på.

– Det brukar kunna bli så när självförtroendet inte är där. Det är ingen hemlighet att vårt powerplay inte levererat. Då är det lätt hänt att man blir lite sökande och tveksam, och inte vågar spela på instinkt.

Karlskoga var också sämst i ligan under försäsongen, sett till “poängprocent”. De vann bara två av åtta matcher.

Har det hängt med på något sätt? Har ni fått en förlorande vana?

– Nej, det vill jag inte tro. Däremot har vi blandat och gett för mycket i matcherna. Även när vi gjort goda prestationer har vi inte tagit betalt för det. Frustrationen finns där, men någonstans handlar det om att återhämta sig för nästa träning och nästa match.

Karlskoga har redan sju poäng upp till säker mark, 

– Vi blir väldigt hårt straffade på de misstag vi gör. Arbetsinsatsen är, trots 6-2 på tavlan, ett steg i rätt riktning. Det var det senast mot Nybro också.
– Fem mål är små individuella misstag när vi byter vid fel tillfälle, inte riktigt sorterar upp, förlorar någon duell…Vi blir väldigt hårt straffade.

Härnäst väntar Västervik, som är nästjumbo på fem poäng. Där måste Karlskoga ta poäng för att inte bli tidernas sämsta lag under en säsongsstart, med sju raka nollpoängare.

Nyckelspelaren klev av

Brynäs tog sin femte raka seger, och man gjorde det trots att Anton Rödin saknades på grund av sjukdom, Johan Larsson saknades på grund av avstängning och att Linus Ölund utgick efter bara ett fåtal byten. Tränaren Niklas Gällstedt hade inget besked om varför Ölund bröt matchen.

– Ingen aning. Efter fem minuter förstod jag att han var borta, då var det någon som sa det, säger han.
– Med Anton tar vi det dag för dag. Vi får se imorgon bitti. Det jag kan säga är att Johan Larsson är avstängd i en match till…

Brynäs ska nu ge sig ut på en Smålandsturné, med matcher mot serieledande Nybro samt tabellelvan Tingsryd.


TV: “MoDo behöver fylla på”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games