Djurgården förlorar igen.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Ian Blomquist håller nollan på Hovet – tredje raka förlusten för Djurgården

ANNONS

Djurgården har det tungt i HockeyAllsvenskan för tillfället. 
Under onsdagskvällen förlorade DIF hemma mot Västerås med 2-0 – och Djurgården har därmed tre raka förluster samt har blivit nollade i två raka hemmamatcher.
– Det är inte tillräckligt bra naturligtvis, säger tränare Johan Garpenlöv till TV4.

Både Djurgårdens IF och Västerås IK kom till kvällens match med två raka förluster samt bara en trepoängare vardera under säsongsstarten. Ett lag skulle därmed få bryta trenden under matchen på Hovet. 

Det blev Västerås som fick vinna med 2-0 på Hovet och Djurgårdens förlustsvit förlängs därmed. 

VIK fick tidig utdelning då 0-1 kom på matchens första skott redan efter 76 sekunders spel. Amil Krupic sköt ett skott som tog på en Djurgårdsback och styrdes in bakom målvakten Hugo Hävelid

Värsta start för Djurgården att släppa in ett mål på första skottet – men det skulle bli värre. Med knappt nio spelade minuter skulle nämligen Västerås utöka då Konstantin Komarek åkte in i offensiv zon och sköt ett handledsskott som gick rakt upp i nättaket och studsade ut. Domarna videogranskade målet för att säkerställa att pucken verkligen hade gått i mål men sedan godkändes fullträffen. Västerås hade då gjort två mål på fyra skott. 

Djurgården vann skotten med 13-8 i första perioden men ställningen var 0-2 efter 20 spelade minuter. 

– Det är helt klart godkänt. Vi spelar pucken bra framåt och får ett bra flyt i spelet, säger målskytten Krupic till TV4 och fortsätter: 
Elias (Pettersson) sade bara ”tryck in den” och pucken studsar väl på någon in. Det är kul att ha tur någon gång. 

Pontus Johansson, som är inlånad till Djurgården från Frölunda, var däremot mindre nöjd med hemmalagets spel i första perioden. 

– Vi kan bättre. Vi släpper till lite ”odd man-rushes” emot och så gör de två mål. Vi kan komma upp lite, sätta fast lite puckar i anfallszon och börja snurra lite där så ska vi få in några puckar, säger Johansson. 

Ian Blomquist storspelade – höll nollan i vinsten

I den andra perioden lyfte Djurgården upp sitt spel ännu mer och hade mycket puck i Västerås zon utan att skapa många heta målchanser. Samtidigt hotade Västerås i sina kontringar. 

Det blev däremot inga mål i mittperioden trots att skottstatistiken var 27-15. Ian Blomquist i VIK-kassen stod emot för att hålla nollan efter 40 minuter. 

– Vi skapar lite lägen men de har också farliga målchanser. Vi har några långa anfall här i andra men vi måste vara lite mer noggranna med pucken. Det är en period kvar, det är 20 minuter kvar att spela. Vi kommer köra på tills matchen är slut, säger Djurgårdens Wiktor Nilsson.

Västerås hade bra kontroll på tillställningen i början av den tredje perioden även om Djurgården fortsatte jaga ett reduceringsmål. Hemmalaget hade faktiskt en puck över mållinjen men det dömdes bort då en DIF-spelare knuffade in en VIK-back i målvakten Ian Blomquist precis innan pucken gled in. 

Djurgården verkade sedan få ett drömläge då domarna dömde ett fem minuters powerplay till hemmalaget efter en huvudtackling av Adam Hofbauer. Men efter videogranskning ändrade domarna sitt beslut och Djurgården fick i stället spela två minuters powerplay. DIF lyckades inte göra mål i powerplay och laget har faktiskt inte gjort ett enda PP-mål på sex matcher den här säsongen.

I slutet tog Djurgården ut sin målvakt i hopp om att få in en kvittering men Västerås och Ian Blomquist fortsatte stå emot. Han räddade alla 45 skott som Djurgården sköt för att hålla nollan och se till att VIK kunde vinna matchen med 2-0. 

Västerås tar därmed sin andra trepoängare för säsongen och klättrar i tabellen – men för Djurgården ser det annorlunda ut. Finallaget från i fjol vann premiären mot Björklöven men har därefter inte tagit en enda trepoängare. De vann efter förlängning både mot Västervik och Tingsryd men har sedan förlorat mot Mora (0-4), mot Östersund (1-4) och mot Västerås (0-2). 

– Det är inte tillräckligt bra naturligtvis. Vi blir straffade direkt från början och så hamnar vi direkt på hälarna och tappar tron på det. Många av spelarna försöker göra sitt bästa men det är många vita knogar nu och det kuggar inte riktigt i, så är det bara, säger tränare Johan Garpenlöv till TV4 och fortsätter: 
– Jag känner ju att det finns en vilja i laget att vilja göra rätt där ute men vi kuggar inte riktigt i. Vi blir tvåa, puckarna studsar på benskydd eller studsar över klubbladen. Vi får inget flyt i det vi gör och det förtjänar man naturligtvis men just nu förtjänar vi inte det.

Djurgården – Västerås 0–2 (0-2,0-0,0-0) 

Djurgården: – 
Västerås: Amil Krupic, Konstantin Komarek.


TV: "MoDo känns tunna – de behöver fylla på"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL