Hanna Olsson blev stor hjälte för Frölunda.

Hattrick av Hanna Olsson när Frölunda HC slog Leksand

Hanna Olsson stod för ett hattrick när Frölunda HC besegrade Leksand på bortaplan i SDHL med 5-4 (1-1, 0-1, 3-2, 0-0, 1-0) efter straffar. Övriga mål för bortalaget gjordes av Michelle Karvinen och Emilia Vesa, målen för Leksand gjordes av Shay Maloney 2, Emilie Kruse Johansen och Autumn Macdougall.

Därmed har Frölunda HC vunnit fyra matcher i rad i SDHL.

Första perioden var jämn. Leksand inledde bäst och tog ledningen genom Autumn Macdougall efter 11.45, men Frölunda HC kvitterade genom Hanna Olsson efter 17.34. Efter 11.51 i andra perioden gjorde Leksand 2-1 genom Shay Maloney.

Efter 20.53 av perioden kunde Emilia Vesa gjorde 2-2 för Frölunda HC. 1.40 in i tredje perioden nätade Frölunda HC:s Hanna Olsson återigen och gav laget ledningen för Frölunda HC.

6.28 in i perioden slog Emilie Kruse Johansen till på pass av Autumn Macdougall och kvitterade för Leksand.

Efter 14.23 slog Shay Maloney till ännu en gång på pass av Anna Elizabeth Purschke och gav Leksand ledningen.

Frölunda HC kvitterade till 4-4 med 15 sekunder kvar att spela på nytt genom Hanna Olsson assisterad av Ella Hellman.

I straffläggningen var det Frölunda HC som avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Michelle Karvinen för.

Hanna Olsson gjorde tre mål för Frölunda HC.

Leksand har två vinster och tre förluster och 19–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Leksands andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölunda HC:s andra uddamålsseger.

Leksand har nu sju poäng efter fem spelade matcher, medan Frölunda HC har tio poäng efter fyra matcher.

Leksand möter HV 71 i nästa match hemma söndag 8 oktober 12.00. Frölunda HC möter samma dag Brynäs borta.