Djurgården förlorar efter Hugo Hävelids tabbe.
HockeyAllsvenskan

Djurgården förlorar efter Hugo Hävelids tabbe: “Vilken bjudning”

Djurgården åker på sin andra raka förlust.
Den här gången blev det 4-1 till Östersund – efter DIF-målvakten Hugo Hävelids målvaktstavla.
– Vilken bjudning från Hävelid. Det är en Rembrandt som det sjunger om det, utbrister TV4:s kommentator Lars Lindberg.

I onsdags åkte Djurgården på en tung förlust då det blev 0-4 hemma på Hovet mot Mora.

Under fredagskvällen förlorade DIF för andra matchen i rad då Östersund blev för svåra. Hemmalaget vann med 4-1 för sin blott andra seger den här säsongen.

Östersund var det klart bättre laget i första perioden och de hade ett stort spelövertag. Det dröjde nio minuter innan Djurgården sköt sitt första skott på mål. ÖIK hade då också tagit ledningen då norrmannen Viktor Granholm sköt 1-0 i powerplay efter knappt sex minuters spel.

Skotten efter 20 minuter var 11-3 till Östersund.

Tavla av Hugo Hävelid: “Vilken bjudning”

I den andra perioden höjde sig Djurgården – men det var ändå Östersund som kunde utöka sin ledning efter en dråplig situation.

Djurgården hade precis haft ett jätteläge att kvittera men ÖIK-målvakten Isak Mantler räddade. Pucken gick ner till Djurgårdens målvakt Hugo Hävelid som står med pucken bredvid sitt mål. Han spelar dock inte ifrån sig pucken utan väntar och när han till slut ska spela bort pucken så slår han den rakt på Östersunds Sebastian Benker som kom upp och pressade Hävelid.

Pucken rullade då mellan Hävelids fötter och Benker kunde ta den och skjuta in pucken i ett tomt mål för 2-0 till ÖIK.

– Vilken bjudning från Hävelid. Det är en Rembrandt som det sjunger om det. Vad sysslar Hävelid med?, utbrast kommentatorn Lars Lindberg i TV4:s sändning.

– Hävelid vill hitta ett spel men gör inte det. Då sätter han den på Benkers skridsko, det är otruligt. Det är lite små marginaler. Han vill hitta bladet där men kan använda sargen i stället. Det här är en läropeng för Hävelid, säger expertkommentatorn Johan Tornberg.

Viktor Granholm tvåmålsskytt

I den tredje perioden jagade Djurgården för att komma tillbaka men Ludvig Rensfeldt slog då en felpassning som gick rakt till Östersund som kunde kontra och sätta 3-0 då de tre importerna Grant Mismash, Georgs Golovkovs och Viktor Granholm elegant kombinerade där Granholm får pucken sist och styr upp den i nätet.

DIF reducerade till 3-1 genom backen Kevin Karlsson – men närmare än så kom de inte. I stället skulle Daniel Öhrn sätta 4-1 i tom kasse för att säkra vinsten för Östersund. Östersund vann skotten med 27-21 och DIF:s Hugo Hävelid räddade då 23 skott medan Isak Mantler stoppade 20 skott.

Det är Östersunds andra vinst den här säsongen men Djurgården förlorar för andra matchen i rad. Tippade topplaget Djurgården har hittills bara tagit en trepoängare på fem matcher i HockeyAllsvenskan.

Östersund – Djurgården 4–1 (1-0,1-0,2-1)

Östersund: Viktor Granholm 2, Sebastian Benker, Daniel Öhrn.
Djurgården: Kevin Karlsson.

TV: Garpen: "Värsta förlusten i min karriär"