Foto: Bildbyrån & Martin Jansson.
Nyhet

Noah Dower Nilsson på väg tillbaka efter operationen

ANNONS

Under sommaren opererade sig Noah Dower Nilsson, och forwarden har ännu inte gått på is.
Men nu närmar sig en återkomst till isen för den Detroit Red Wings-draftade talangen, bekräftar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström för Hockeysverige.se.

Noah Dower Nilsson gjorde dundersuccé i Frölundas J20 förra säsongen och stod för 54 poäng på 37 matcher. Det var en av de bästa säsongerna någonsin av en U18-spelare i J20 Nationell.

Som en följd blev det också spel i U18-VM för Småkronorna där talangen stod för sex poäng på sju matcher när Sverige tog silver. Detroit valde att välja svensken som spelare nummer 73 i sommarens draft.

Var aktuell för JVM

Men tyvärr ställde en skada till det och Frölundatalangen tvingades till en operation. Nu börjar det dock närma sig spel igen.

– Han är snart tolv veckor sedan operationen. Tanken är att han ska börja träna (utan tacklingar) med laget under oktober. Förhoppningsvis är han åter till full träning och match innan jul, berättar Fredrik Sjöström.

Sedan operationen har Noah Dower Nilsson kört på med rehab. När han väl är tillbaka är tanken att han ska inleda med J20-laget. Efter det återstår det att se om det kan bli tal om en utlåning eller spel i A-laget. 

Forwarden var aktuell för JVM inför säsongen, men nu får chanserna till att vara med i turneringen hemma i Göteborg ses som väldigt små.


TV: De är SHL:s tre hetaste målvakter

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games